Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe ga je te werk bij een sport logo laten ontwerpen?

Niet alleen voor bedrijven is een logo onmisbaar, ook sportclubs dienen voldoende aandacht te besteden aan hun logo. Wanneer mensen overwegen zich aan te melden bij een club, zullen zij eerst naar de website en pagina’s op sociale media kijken. Het logo speelt hierbij een belangrijke rol! Dit is immers een van de eerste elementen uit je huisstijl die gezien wordt. Reden genoeg om vooraf goed na te denken over een passend sport logo laten ontwerpen. In dit artikel lees je meer over zaken om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld enkel voor een symbool, of combineer je dit met een afkorting van je sportclub?

Basiselementen van een uniek sport logo

Een sport logo kan op tal van verschillende manieren ontworpen worden. Vaak wordt echter gekozen voor een los symbool, of een symbool met de afkorting van een ploeg. Het komt zelden voor dat de volledige naam van een sportclub in het sport logo wordt verwerkt. Pas goed op, dat het logo niet te generiek wordt. In die zin, dat vrijwel iedere voetbalclub een bal in haar logo gebruikt. Door zelf een ander symbool te nemen, wordt het logo uniek. Dit maakt dat het logo langer bij mensen zal blijven hangen, wat een positieve invloed heeft op je naamsbekendheid.

Maak een sport logo uniek met kleine details

Niet alleen kun je voor een uniek symbool in je logo kiezen. Er zijn ook andere manieren om het logo unieker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kleurgebruik in het sport logo. Door voor contrasterende kleuren, zoals blauw en geel of rood en zwart te kiezen zal het logo al snel opvallen. Daarbij kun je het logo met dergelijke combinaties een bepaalde kracht uit laten stralen. Felle kleuren doen het hierbij beter dan somberdere kleuren als turquoise of lichtbruin.

Geef een antwoord