Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hovenier logo laten ontwerpen: wel of geen symbool?

 Hoe zou jij een hovenier logo ontwerpen? Veel mensen zullen voor de combinatie van een boom met hun bedrijfsnaam kiezen. Een alternatief is het symbool van een snoeischaar met de bedrijfsnaam als tekst. Is het echter noodzakelijk om een dergelijk symbool te gebruiken? Er zijn immers ook logo’s, waarin helemaal geen symbolen worden gebruikt. Kijk bijvoorbeeld naar het logo van een bedrijf als FedEx. Dit bedrijf trekt de aandacht door gebruik te maken van contrasterende kleuren. In dit artikel vertellen we je meer over de keuze tussen een hovenier logo laten ontwerpen met of zonder symbool.

Redenen om voor een logo met symbool te kiezen

Vaak wordt voor een hovenier logo met symbool gekozen, omdat dit de dienstverlening van een bedrijf verduidelijkt. Het symbool van een boom geeft immers aan, dat je actief bent in de boomverzorging of tuinaanleg. Een boom in je logo gebruiken werkt echter veel minder goed in het vergroten van je naamsbekendheid, dan bijvoorbeeld een opvallende kleurencombinatie. Het symbool zal het logo generiek maken. Een concurrent maakt wellicht ook gebruik van een boom in het logo! Voor ons reden om aan te raden, om voor een ander ontwerp te kiezen.

Maak een uniek logo met kleuren en letterstijlen

Eerder werd het logo van FedEx aangehaald, als een voorbeeld van een uniek kleurgebruik. Naast blauw en oranje zijn er veel meer contrasterende kleurencombinaties te bedenken. Kijk bijvoorbeeld ook naar de combinatie van zwart en groen, groen en rood, enzovoorts. Een groene kleurtint past goed bij het werk wat je uitvoert! Ook kun je voor een opvallend lettertype kiezen. Houd er hierbij wel rekening mee, dat het logo ook goed leesbaar moet zijn als deze verkleind wordt.

Meer weten over een hovenier logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen je graag op weg.

Geef een antwoord