Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

How To: orthodontistenpraktijk logo laten ontwerpen

Het logo van een orthodontistenpraktijk ontwerpen vergt verschillende voorbereidingen. Kijk bijvoorbeeld allereerst eens naar het logo die door concurrenten gebruikt wordt! Wellicht krijg je op basis hiervan ideeën voor je eigen logo, of zie je dat bepaalde combinaties van elementen helemaal niet goed werken. Veel van je concurrenten zullen het symbool van een tand in hun orthodontistenpraktijk logo gebruiken. Vaak wordt deze voor de naam van de praktijk geplaatst. Het is echter helemaal niet noodzakelijk om met zo’n symbool te vertellen wat je doet. Kijk bijvoorbeeld naar Nike! Herken je aan het logo van dit bedrijf welke producten worden aangeboden?

Symbolen maken een logo vaak erg generiek

Door voor het symbool van een tand in je orthodontistenpraktijk logo te kiezen, wordt het logo al snel generiek. In die zin, dat het logo ook gebruikt zou kunnen worden voor de praktijk van andere orthodontisten. Dit wil je voorkomen! Het onthouden van een generiek logo zal voor patiënten immers lastiger zijn, dan het onthouden van een uniek logo! Er zijn verschillende manieren om unieke elementen aan je logo toe te voegen.

Unieke details aan je orthodontistenpraktijk logo toevoegen

Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende kleuren in het logo. Door contrasterende kleuren in het logo te verwerken, zal dit direct de aandacht trekken. Kleuren die goed bij een orthodontistenpraktijk logo passen zijn bijvoorbeeld blauw en wit. Rood doet men vaak al snel denken aan pijn en bloed. Voorkom daarom het gebruik van een dergelijke kleur in je logo. Ook kun je verschillende lettertypes uitproberen. Pas hierbij wel op voor de leesbaarheid van het lettertype, als het logo verkleind wordt.

Benieuwd hoe wij je orthodontistenpraktijk logo zouden ontwerpen? Neem eens contact met ons op, zodat we de opties door kunnen spreken. We laten je graag een aantal van onze voorbeelden zien!

Geef een antwoord