Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

DJ logo laten ontwerpen: 3 creatieve ideeën!

Als DJ wil je geboekt blijven worden door uitgaansgelegenheden, festivals, enzovoorts. Daarbij produceer je wellicht regelmatig je eigen nummers? In beide gevallen mag een passend DJ logo niet in je huisstijl ontbreken. Een logo heeft vaak een grote invloed op de eerste indruk die festivals van je krijgen. Bij het ontwerpen van een DJ logo zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je drie creatieve ideeën voor een logo ontwerp die past bij jouw muziekstijl.

#1: het logo van The Rolling Stones

Kijk allereerst eens naar het logo van The Rolling Stones. In dit logo wordt enkel een symbool gebruikt en is de naam van de wereldberoemde band achterwege gelaten. Het geeft aan, dat je als DJ lang niet altijd je naam in logo’s hoeft te gebruiken, om je naamsbekendheid te vergroten. Ook valt bij dit logo op, dat er gebruik gemaakt is van contrasterende kleuren. Het trekt direct de aandacht!

#2: het logo van de Universal Music Group

Een minder opvallend logo is dat van de Universal Music Group. In dit geval is zowel een tekst, als een symbool gebruikt. De wereldbol in dit logo verwijst logischerwijs naar “Universal” in de naam van deze groep. Het logo valt minder op dan dat van The Rolling Stones. Mede door het gebruik van de kleuren zwart en wit. Leuk aan dit logo is de manier waarop de wereldbol gebruikt is.

#3: het logo van muziekdienst Napster

Tot slot is ook het logo van Napster het bekijken waard. Dit is, net als het logo van Universal Music Group, een combinatie van een symbool met tekst. In tegenstelling tot het vorige logo, is bij dit logo wel gebruik gemaakt van contrasterende kleuren (blauw, groen en grijs). Daarbij is gekozen voor een afwijkend lettertype, door de tekst schuin te drukken. Het geeft het logo meerdere unieke details, waardoor deze bepaald niet generiek is.

Geef een antwoord