Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Blauw logo laten ontwerpen: wanneer is deze kleur geschikt?

Een blauw logo laten ontwerpen kan voor verschillende bedrijven interessant zijn. De kleur wekt verschillende associaties op. Denk bijvoorbeeld aan het blauw van de politie op straat, het blauw in het logo van grote bedrijven als Dell en HP, enzovoorts. Ook veel banken kiezen voor blauw in hun logo, kijk naar Rabobank, Bank of America, Visa, enzovoorts. Dit is niet voor niets! Over het algemeen staat blauw voor betrouwbaarheid en autoriteit. Zeker voor bedrijven die direct betrouwbaar en integer over willen komen, is deze kleur zeer geschikt. Denk aan advocatenkantoren, accountants, enzovoorts. Past blauw bij de diensten die jij aanbiedt?

Blauw oogt op voorhand wellicht wat saai

Het is niet gek om te denken, dat de blauwe kleur wellicht wat saai is. Zeker wanneer je een blauw logo vergelijkt met een rood- of geel logo. Dit ietwat saaie aspect sluit echter goed aan op de associatie met betrouwbaarheid en autoriteit. Daarbij kun je een blauw logo op verschillende manieren voorzien van speelse details. Kijk bijvoorbeeld eens naar het logo van Dell. Hier is gekozen voor een ronde vorm, waarbij ook de ‘E’ in ‘Dell’ een speels tintje heeft gekregen. De ‘E’ is namelijk schuin in het logo geplaatst.

Gebruik contrasterende kleuren om op te vallen

Naast de reeds beschreven mogelijkheden om op te vallen met je logo, kun je voor contrasterende kleuren kiezen. Let op, dit kan de associatie met betrouwbaarheid iets verminderen. Kijk bijvoorbeeld naar het logo van Oreo, waarbij drie verschillende kleuren gebruikt zijn. Dit geeft het logo een veel informele uitstraling, dan bijvoorbeeld het logo van Rabobank. Ook de combinatie van blauw en rood is wellicht interessant. Onder meer Pepsi maakt hier gebruik van! Het geeft je logo direct een opvallend uiterlijk, die lang bij mensen zal blijven hangen.

 

Geef een antwoord