Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Aan de slag met het logo voor een psycholoog

Het logo van een psychologenpraktijk moet rust en betrouwbaarheid uitstralen. Een cliënt moet het gevoel hebben veilig te zijn bij een psycholoog. Geen combinatie van drukke kleuren en verschillende lettertypes, maar eenvoud is hierbij het advies. Niet alleen het logo moet een veilig gevoel geven aan cliënten. Dit geldt ook voor de rest van een huisstijl voor psychologen! Veel psychologenpraktijken maken op hun website gebruik van verschillende blauw- en roodtinten. Blauw doet denken aan de rust van de zee. Daar waar rood warmte en geborgenheid uitstraalt. Een logo laten ontwerpen? Kies voor Logolove!

Kies kleuren die bij jouw praktijk passen

Start het ontwerpen van het logo voor een psycholoog met het kiezen van een geschikte kleur. Reeds werden blauw en rood als voorbeelden gegeven. Ook een wit logo tegen een donkere achtergrond is een optie. Nadeel aan wit of lichtgeel is dat deze kleuren wegvallen op een A4-vel. De kleuren in het logo dien je terug te laten komen in de rest van de huisstijl.

Voeg een symbool toe aan je logo

Je kunt ervoor kiezen om je logo van een symbool te voorzien. Bij logo’s voor psychologenpraktijken kan dit bijvoorbeeld een luisterend oor, een hart of een symbool voor een dialoog zijn. Het is niet per definitie noodzakelijk om met een symbool te werken. In sommige gevallen zegt de naam van de psychologenpraktijk voldoende.

Neem een simpel lettertype

Nu is het enkel nog zaak om de naam van de psychologenpraktijk aan het logo toe te voegen. Kies hierbij voor een simpel en vooral duidelijk lettertype. Logo’s worden relatief klein, wanneer je deze op een website gebruikt. Met een creatief lettertype zal de tekst in het logo al snel minder leesbaar zijn. Dit wil je voorkomen!

Laat je helpen bij het ontwerpen van een logo voor psychologen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Geef een antwoord