Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een logo tool versus een logo designer – welke kies je en waarom?

Goedkoop een logo ontwerpen doe je met een online tool. Er zijn diverse logo generators te vinden, waarmee je binnen een paar minuten een logo samenstelt. Kies voor een symbool, kies een kleur en kies je lettertype. De generator maakt er vervolgens een logo van, die je als PNG-bestand kunt downloaden. Houd er hierbij rekening mee, dat er verschillende beperkingen aan deze tools zitten. Zo dien je vaak een link naar de tool op te nemen op je website. Iets wat bepaalt niet bijdraagt aan de professionaliteit hiervan. Ook is de kwaliteit van het logo beperkt, wanneer je voor een gratis tool kiest. Een betaalde tool kost vaak al snel enkele tientallen euro’s. Logo laten ontwerpen? Logolove!

Het alternatief voor het gebruik van een dergelijke tool is het laten ontwerpen van je logo door een designer. In dit artikel zetten we de voordelen van beide opties tegenover elkaar.

Uniek logo ontwikkelen met een designer

Door voor een logo designer te kiezen, verzeker je jezelf van een uniek ontwerp. Iets wat belangrijk is om bij te dragen aan de naamsbekendheid van je organisatie. Des te unieker het logo, des te eerder deze opvalt tussen de logo’s van andere bedrijven. Daarbij blijft een uniek en opvallend logo doorgaans langer hangen bij mensen. Met een online tool is het creëren van een uniek logo ingewikkelder, doordat de mogelijkheden veel beperkter zijn.

Advies bij het ontwerpen van een logo

Een andere reden om voor een professionele logo designer te kiezen, is het advies wat deze je kan geven. Denk bijvoorbeeld aan de psychologie achter een bepaalde kleurkeuze. Consumenten hebben vaak associaties bij kleuren, wat van invloed is op de indruk die je bedrijf op hen achterlaat. Een logo designer kan je hierover informeren en met je meedenken. Iets wat een online tool vanzelfsprekend niet doet!

Geef een antwoord