Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Nieuw IKEA Logo

De Zweedse meubelgigant IKEA heeft een nieuw logo. Heb jij het doorgehad? Wij stiekem wel. Als jij het niet hebt gezien, vinden we dat niet gek – de wijzigingen werden namelijk alleen opgemerkt door mensen met een oog voor detail. Het IKEA logo lijkt vrijwel niet veranderd. Toch, als je goed kijkt, kun je de verandering zien. De blauwe blokletters van het iconische IKEA-logo zijn subtiel uitvergroot om de randen van het omliggende gele ovaal precies te vullen. De opdracht aan de ontwerpers was om de leesbaarheid te verbeteren, zowel in een digitaal als fysiek formaat, en in een groot aantal formaten. Wil jij ook zo’n mooi logo ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een geschikt logo, of het nu een geel, blauw, groen of wit met zwart logo is, wij zorgen ervoor dat jij een logo krijgt dat precies bij jouw bedrijf past!

Het beroemde geel blauwe IKEA logo is wereldberoemd en moest daarom wel modern blijven. Het nieuwe logo is volgens IKEA toekomstbestendig. Het vorige IKEA logo had een kleiner lettertype – dit lettertype is net iets groter.

Wat leren we hiervan?

Dat het lettertype in een logo toch wel erg belangrijk is. Bij de zoektocht kan het zo zijn dat je een bepaalde stijl in gedachten hebt. Wil je iets eenvoudigs? Een modern font of juist een klassiek font? Het is en blijft lastig!

Tip: maak gebruik van minimalistisch design – een steeds populairdere vorm van logodesign en design in het algemeen. Less is more. Het ontwerp van een huisstijl, een logo of een website wordt teruggebracht tot het essentiële. Wat overblijft wordt op de eenvoudigste manier gepresenteerd.

Voor een logo ontwerper is het kiezen van een lettertype vergelijkbaar met het kiezen van een outfit. Op een sollicitatie draag je iets anders dan op een kinderfeestje, toch? Het heeft allemaal te maken met stijl en de indruk die je wilt maken.

Kom je er nog niet helemaal uit? Vraag ons gerust om hulp, wij helpen je dolgraag!

 

Geef een reactie