Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wereld Yoga Dag 2019: Waar staat het logo voor?

Ieder jaar wordt op 21 juni de Wereld Yoga dag gevierd. Yoga is bedoeld voor het versterken van de harmonie tussen lichaam en geest. Een ideale manier om na een lange dag werken even tot rust te komen. Niet voor niets dat bij een logo ontwerpen voor een sportschool zo vaak de yoga-houding wordt gebruikt. De belangrijkste Yoga Dag werd gehouden in Ranchi in Jharkhand waar zo’n 30.000 mensen deelnamen. Zowel inwoners als toeristen.

Betekenis van het Yoga logo

Het vouwen van beide handen in het logo staat symbool voor de Yoga. Yoga lijkt een trend, maar niets is minder waar – de trend van het individueel bewustzijn en de verbondenheid met het universeel bewustzijn lijkt nieuw, maar is eeuwen oud. Iemand die yoga weet toe te passen op de juiste manier creëert een perfecte harmonie tussen lichaam en geest, precies wat je wilt bereiken.

De bruine bladeren in het logo symboliseren het aardse element, de groene bladeren de natuur, blauw het vuurelement en de zon symboliseert de bron van energie en inspiratie. Deze vier elementen zijn bij yoga van groot belang, niet voor niets dat deze symbolen zo vaak in de tempels te vinden zijn. Het logo staat symbool voor de harmonie en vrede voor de mensheid, dit is de essentie van Yoga.

Natuurlijk is ook het wereldse aspect terug te herkennen in het logo, precies op de plek van het hoofd (de mind).

Yoga in het algemeen

Yoga is duizenden jaren geleden voor het eerst gedaan, lang voordat de eerste religie op aarde bestond. De zieners en wijzen droegen deze krachtige yogawetenschap naar verschillende delen van de wereld, waaronder Azië, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Amerika. Dit is dan ook de reden dat je zelfs in ons land talloze soorten Yoga workshops en masterclasses hebt. En zelfs een wereld yoga dag waar een speciaal logo voor werd ontworpen.

Ook voor jou als ondernemer is yoga een fijne uitlaatklep als je even wat rust kunt gebruiken. Makkelijk is het echter niet, aan de andere kant kom je er snel genoeg achter hoe alles moet. Voor je het weet zal je intern veel minder spanning ondervinden. Precies wat je nodig hebt deze vakantie!

Geef een reactie