Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Google Play Store krijgt nieuwe update – Material Design?

De Google Play Store krijgt binnenkort een fikse make-over. De appwinkel krijgt een netter uiterlijk wat beter past bij de Material Design huisstijl van Google. De huisstijl belooft wat… wij bij LogoLove zijn in ieder geval erg benieuwd, wat denk jij dat het gaat worden? Wil je zelf een nieuwe huisstijl of een nieuw logo ontwerpen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een krachtige huisstijl of krachtig logo dat perfect bij jouw visuele identiteit past.

Nieuw Google Play Store-design binnenkort al beschikbaar!

Het nieuwe design kan ieder moment worden onthuld, zo claimt 9to5Google. De site heeft in de broncode gekeken, en ontdekte dat het definitieve nieuwe ontwerp daarin al klaar staat. Dat betekent dat Google waarschijnlijk binnen nu en enkele weken het ontwerp geleidelijk uitrolt voor iedereen. Google zelf heeft nog geen duidelijke plannen uitgebracht.

Sommige gebruikers hebben het nieuwe ontwerp mogelijk al eens gezien. In de voorgaande maanden heeft Google al enkele voorlopige versies uitgeprobeerd bij willekeurige gebruikers. De grootste wijziging zit hem in de menu’s. Onderaan de Play Store vind je straks een menubalk waarmee je op ieder moment schakelt tussen apps, games, films en boeken. Het zijmenu blijft ook hetzelfde: daar kun je nog steeds terecht om door te klikken naar jouw aankopen, instellingen en andere opties.

De gehele interface ziet er een stuk beter uit en is veel netter dan de huidige Play Store. De groene bovenbalk en grijze achtergronden zijn vervangen door veelal wit. De vierkante hoeken van de zoekbalk worden rond, en sommige tekst is vervangen door icoontjes, pijltjes of andere visuele ondersteuning.

Material design staat centraal

Material Design is de huisstijl die Google in 2014 introduceerde, inmiddels wordt deze door steeds meer apps en diensten van het bedrijf gebruikt wordt. Laatst zijn er wat aanpassingen in de huisstijl doorgevoerd, en ligt de nadruk op minimalistischer ontwerp.

 

Geef een reactie