Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat maakt LogoLove uniek?

Er zijn talloze design agencies, de een werkt met een geautomatiseerde online logo tool (die stiekem niet zo goed werkt), logo designers die gebruik maken van standaard templates voor ieder logo én je hebt logo designers die wél echt meedenken met hun opdrachtgever om de merkidentiteit zo goed mogelijk te laten aansluiten op een logo. En dat is nu precies wat LogoLove doet. Wij designen logo’s en huisstijlen met passie en dit blijven we doen! Ook een logo laten ontwerpen door LogoLove? Neem dan contact met ons op!

De bijzondere LogoLove werkwijze

Een logo ontwerpen of een huisstijl ontwerpen doen wij niet zomaar eventjes, er gaat een heel proces aan vooraf, een proces dat bepaalt of een logo een GO of een NO GO krijgt. Een proces om ervoor te zorgen dat de logo’s en huisstijlen die wij ontwerpen aan alle eisen voldoen. De eisen veranderen nogal per opdrachtgever, en daar zit de uitdaging voor ons. Wij houden ervan om te blijven innoveren met logo’s en huisstijl design.

Het begint met de interne strategie

Wat doet jouw bedrijf voor wie en op welke manier? Welke waarden komen hier bij kijken? Welke bedrijfsidentiteit? Wat wil je uitstralen? Een logo/huisstijl moet herkenbaar, tijdloos, flexibel en gepast zijn. De flexibiliteit heeft bijvoorbeeld invloed op de herkenbaarheid, en andersom! Nogmaals, het logo moet aan vele eisen voldoen. Tijdens het bepalen van de strategie, worden deze eisen gemeten en naast elkaar gelegd.

De volgende stap: extern onderzoek

Als de strategie duidelijk is, kijken we samen naar concurrenten, voorbeelden en inspiraties in de markt. Welk logo spreekt jou aan? Waarom? Welke kleur heeft dit logo? Welk lettertype? Allemaal zaken om rekening mee te houden!

Nu begint het leuke werk: het daadwerkelijke ontwerpen

Het moment is daar, we mogen het logo ontwerpen. Dit is waar we op hebben gewacht, we mogen aan de slag! Welke kernwaarden zijn er besproken? Welke kleuren worden er meegenomen en welke kleuren expliciet niet? De identiteit van jouw bedrijf speelt hierbij een hele grote rol. We beginnen met het schetsen van een logo, onze ideeën zetten we op papier waarna we bepalen wat werkt en wat niet werkt.

Gedurende het hele traject houden we de bedrijfsidentiteit in ons achterhoofd. Bij een sterke bedrijfsidentiteit hoort een sterke huisstijl en logo. Kleur en stijl, twee belangrijke elementen!

Nog even terug naar de basics: Waarom is een logo of huisstijl zo belangrijk? Het heeft te maken met:

  • Onderscheidend vermogen
  • Uitstraling
  • Professionaliteit
  • Herkenbaarheid, waarschijnlijk het belangrijkste: eenlogo moet herkenbaar zijn voor jouw ideale doelgroep.

Verder met het logo- en huisstijlontwerp

We houden ervan om zaken niet té gecompliceerd te maken, vooral als het gaat om logo’s en huisstijlen. Ongeacht de branche of type bedrijf, een algemene regel voor logo-ontwerp is om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Ook dit heeft te maken met herkenbaarheid! Een lastig logo is simpelweg lastig te onthouden.
Nu de kleur en stijl bekend zijn, verhuizen we naar het lettertype (of niet?!). Een logo zonder lettertype is vanzelfsprekend ook mogelijk, dit zie je vaak terug bij grotere bedrijven zoals Apple of Instagram. Een lettertype kiezen voor jouw bedrijfslogo is niet eenvoudig, daarom kun je LogoLove altijd om advies vragen, wij helpen je graag! Er zijn zoveel lettertypen beschikbaar dat je snel het overzicht kwijt kunt raken. Nu het lettertype bekend is, maken we een selectie van alle gemaakte schetsen, sommige designers vinden het lastig om afscheid te nemen van hun creaties, maar dat hoort er nu eenmaal bij!

Is het logo responsive?

Nu jouw logo of huisstijl (bijna) een feit is, kunnen we het daadwerkelijk vormgeven. Heb je nog een vraag of opmerking? Prima! Wij passen alles aan zodat het logo of huisstijl naar jouw wens is. Responsive design; Enorm belangrijk! Anno 2018 zijn er meer mobiele websitebezoekers dan desktopbezoekers. Je snapt ‘m al; alle logo’s van LogoLove zijn mobile responsive logo’s!

Ook zo’n gaaf logo laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op – wij denken graag met je mee voor een logo dat precies bij jouw bedrijf past!

Geef een reactie