Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Fonts in logo design 1/3

Je kent het misschien wel, je schrijft een brief, een e-mail of een ander stuk tekst en je weet niet zo goed welk font je moet gebruiken. Nu kunnen wij je vertellen dat wij van LogoLove dat ook altijd lastig vonden, het juiste font gebruiken. Niet alleen bij tekst, maar ook bij een Wordmark logo! Heb jij moeite om dat specifieke lettertype te vinden dat past bij jouw creatieve visie? Dan ben je echt niet de enige. We weten hoe moeilijk en tijdrovend het kan zijn om het juiste lettertype te vinden. De enorme keuze aan fonts kan overweldigend zijn. Van serif tot aan comic sans, wij vertellen je welke fonts kloppen bij welk design! Meer weten? Lees dan snel verder… Wil je een ook een logo laten ontwerpen door LogoLove? Neem dan contact op! Wij kijken graag met je mee zodat ook jouw logo de juiste font heeft.

Welk lettertype kies je?

Als je op zoek gaat naar het perfecte lettertype voor een ontwerp, kan het zijn dat je een bepaalde stijl in gedachten hebt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je helemaal nog niet weet welk lettertype je wilt gebruiken voor jouw ontwerp. Wil je iets eenvoudigs? Een modern font of juist een klassiek font? Wij helpen je een handje!

Welke lettertypes zijn er?

Er zijn er veel, ontelbaar lijkt het. Wanneer je echt onderzoek gaat doen, kun je haast verdwaald raken in de verschillende mogelijkheden. Bij LogoLove richten we ons op 4 basis-lettertypen die je altijd kunt raadplegen.

  1. Decoratief lettertype: een decoratief lettertype is bedoelt om de aandacht te trekken, het is een modern soort font en is niet heel gebruikelijk en/of praktisch. Desalniettemin zijn er veel ontwerpers die een decoratief lettertype graag gebruiken voor hun werk.
  2. Script lettertype: een script lettertype wordt ook wel handgeschreven lettertype genoemd. Deze fonts hebben vaak aansluitende letters. Van deze stijl zijn er een heleboel, van casual tot elegant en van modern tot klassiek.
  3. Serif lettertype: Serif lettertypen zien er vaak erg traditioneel of serieus uit. Serif fonts zijn te herkennen aan de lijnen aan de uiteinden van hun letters.
  4. Sans Serif lettertype: Sans Serif lettertypen zijn in zekere zin het tegenovergestelde van Serif fonts. Een Sans Serif font heeft geen extra lijnen, en worden daarom vaak gezien als moderner en gestroomlijnder.

Comic sans of times new roman? Deze vraag beantwoorden we volgende week voor je wanneer we dieper ingaan op fonts. We kijken naar het belang van een lettertype en we analyseren hoe belangrijk een lettertype in design is. Stay tuned – Volgende week meer!

Geef een antwoord