Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Aandachtspunten bij tandarts logo laten ontwerpen

Wil je een uniek tandarts logo laten ontwerpen voor je tandartsenpraktijk? In dit artikel vind je een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat een logo te generiek wordt? Is het gebruik van een vectorprogramma noodzakelijk voor het ontwikkelen van een kwalitatief goed logo? Enzovoorts.

Tip: begin met het uitwerken van een aantal schetsen op papier! Door je wensen in deze schetsen op te nemen, wordt het straks makkelijker om tot een uiteindelijk ontwerp te komen. Je kunt de schetsen gebruiken om je wensen kenbaar te maken aan onze ontwerpers.

Houd het symbool van een losse tand uit je logo

Veel mensen zijn geneigd om gebruik te maken van het symbool van een losse tand. Hoewel dit perfect bij een tandartsenpraktijk past, maakt het een logo generiek. De tandartsenpraktijk in een stad verderop zal dit symbool immers ook gebruiken. Het is niet noodzakelijk om een symbool in je logo te gebruiken. Er zijn diverse merken met een grote naamsbekendheid, die voor een logo zonder symbool hebben gekozen. Andersom is het ook niet altijd noodzakelijk om tekst aan het logo toe te voegen. Soms volstaat een los symbool.

Werk aan de naamsbekendheid van je tandartsenpraktijk

Een uniek ontworpen logo draagt bij aan de naamsbekendheid van je organisatie. Des te unieker het logo is, des te langer zal deze normaliter blijven hangen. Wist je dat cliënten het logo van je tandartsenpraktijk gemiddeld genomen zeven keer moeten zien, voordat zij een afspraak inplannen? Bij een minder opvallend logo is het lastiger om dit aantal te bereiken. Hierdoor zullen mogelijke nieuwe cliënten sneller voor een concurrent kiezen. Iets wat je wenst te voorkomen!

Meer weten over een tandarts logo laten ontwerpen? Of wil je direct aan de slag gaan? Neem in beide gevallen contact met ons op.

 

 

Geef een antwoord