Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Makelaar logo laten ontwerpen: een huisje gebruiken?

Een makelaar logo laten ontwerpen bestaat uit meerdere fases. Het is gebruikelijk om te beginnen met een inventarisatie van je wensen. Om deze wensen duidelijk kenbaar te kunnen maken, is het slim om vooraf een aantal schetsen uit te werken. Verwerk in deze schetsen de ideeën die je momenteel al hebt. Ze vormen de basis van het uiteindelijke logo van je makelaarskantoor! Bij de inventarisatie van je wensen zal al snel de vraag opspelen: wil je wel of geen symbool van een huisje gebruiken? Het gebruik van dit symbool is bij makelaars heel gebruikelijk.

Symbolen van huisjes maken het logo generiek

Hoewel een dergelijk symbool direct duidelijk maakt welke diensten je aanbiedt, maakt dit het logo generiek. In die zin, dat het logo van concurrenten ook het symbool van een huis zal bevatten. Dit is zonde, want het gaat ten koste van de naamsbekendheid onder klanten. Wist je dat consumenten over het algemeen zeven contactmomenten nodig hebben voordat zij je bedrijf inschakelen? Door voor een uniek logo te kiezen zal men je bedrijf sneller herkennen. Zo zit je eerder aan deze zeven contactmomenten.

Een uniek logo met de juiste kleuren 

Je kunt een logo uniek maken, door te variëren in de gebruikte kleuren en lettertypes. Kies bijvoorbeeld voor twee contrasterende kleuren, waarvan zwart en wit het meest logische voorbeeld is. Ook rood en zwart, blauw en geel of bijvoorbeeld groen en rood zijn opties. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke combinatie het beste bij je makelaarskantoor past. Houd je van een heel formeel contact? Kies in dat geval voor zwart en wit. Mocht je informeel te werk gaan, dan is een combinatie van een speelse combinatie interessant.

Wij helpen je graag bij een makelaarskantoor logo laten ontwerpen. Neem vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Geef een antwoord