Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Qatar 2022: Onthulling van het logo van het WK voetbal

Voor alle voetbalfans is er toch wel bijzonder nieuws, het logo van het WK is namelijk onthuld. Aangezien wij helemaal fan zijn van nieuwe logo ontwerpen hebben wij voor jou het een en ander uitgezocht over dit nieuwe logo. In dit artikel laten we je alles zien wat je moet weten over de onthulling in Qatar.

De bekendmaking van het logo

Het officiële embleem voor de Qatar 2022 FIFA World Cup is onthuld in de hoofdstad Doha. De onthulling vond plaats in de avond, toen duizenden toeschouwers zich verzamelden om getuige te zijn van de gesynchroniseerde projectie van het embleem op een aantal van de meest iconische gebouwen van het land. Het logo was onder andere terug te zien op het Burj Doha, Katara Cultural Village Amphitheatre, Souq Waqif en het Al Zubarah Fort – een UNESCO World Heritage site. Het embleem werd tegelijkertijd onthuld in 24 andere grote steden over de hele wereld, waaronder Londen, Johannesburg, Mexico City, Mumbai, Parijs en Seoul. Een scherm op het Callao-plein in Madrid toonde het embleem op een groot scherm, terwijl een advertentie het embleem onthulde in Arco Della Pace in Milaan. In Moskou deden ze het middels een groot scherm op het Rode Plein.

Volgens de organisatoren van het toernooi vertegenwoordigen de krommingen van het embleem de golvingen van de woestijnduinen en toont de ononderbroken lus zowel het nummer acht als het oneindigheidssymbool. Andy Richardson, Al Jazeera’s verslaggever in de stad zei dat de details van het embleem niet zo belangrijk zijn als de bredere symboliek van de timing van de lancering. “The timing of this launch is no accident. It was September the 3rd 1971 when Qatar became an independent country having previously been a protectorate of Britain and it is now as an independent country that Qatar will be bringing the World Cup to the Middle East for the very first time,” zei Richardson. Enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde voetballers gingen naar sociale media om het embleem te delen met miljoenen van hun fans. De 22ste editie van het wereldkampioenschap voetbal, dat de eerste keer in de Arabische wereld zal worden gehouden, zal op 21 november 2022 van start gaan. De finale wordt gespeeld op 18 december 2022, de nationale feestdag van Qatar.

Geef een antwoord