Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Nieuwe iPad Pro zou verrassend gebruik kunnen maken van het Apple logo

Nieuwe iPad Pro zou verrassend gebruik kunnen maken van het Apple logo

Van alle geruchten die we over de volgende generatie iPad Pro gehoord hebben, gaat het misschien wel het meest over de toevoeging van draadloos opladen. Afgezien van de vraag hoe zo’n reusachtige tabletplaat op je draadloze oplaadmat gaat passen, is er ook nog de vraag hoe het eigenlijk zou werken.

Geruchten over een iPad met een geheel glazen achterkant hebben nu plaats gemaakt voor geruchten over iets subtielers – een iPad met een glazen Apple logo. Nieuwe berichten suggereren dat het logo zelf zowel draadloze als MagSafe oplaadtechniek zou kunnen herbergen. De reden waarom het bedrijf het idee ziet zitten is dat de huidige aluminium achterkant niet compatibel zou zijn met zijn magnetische MagSafe oplaadtechniek.

Een groter Apple logo van glas als oplossing?

Het rapport beweert dat dit sterkere magneten zou kunnen herbergen dan de iPhone line-up, en sneller opladen zou ondersteunen. Dat kan alleen maar goed zijn – met de huidige snelheid van draadloos opladen van de iPhone zou het dagen kunnen duren voor een iPad opgeladen is.

Hoewel het ontwerp intrigerend klinkt, hebben we nog steeds bedenkingen bij het concept van een iPad met draadloos opladen. Moeten we een enorme nieuwe oplaadmat kopen? Als die geruchten over een nieuwe 16-inch iPad waar blijken te zijn, heb je misschien ook een nieuw bureau nodig. En hoewel sneller opladen geweldig klinkt, zal het dan ook echt krachtig genoeg zijn om een M1-aangedreven tablet in een behoorlijke tijd op 100% te krijgen?

Apple heeft vaker dure accessoires

Natuurlijk, dit is Apple nu eenmaal, zullen we volstrekt niet verbaasd zijn als de nieuwe techniek nieuwe (en dure) accessoires betekent. De tijd zal leren of het bedrijf een elegante oplossing vindt voor draadloos opladen van tablets, maar als je net als wij tevreden bent met USB-C, dan is er gelukkig nog niets aan de hand!

Geef een antwoord