Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

SEO-basisprincipes

SEO-basisprincipes

In deze post bespreken we de basisprincipes die je nodig hebt met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie. Iedereen in je organisatie zou op zijn minst op de hoogte moeten zijn van deze discipline. Het is ook handig om mensen in dienst te hebben die meer weten van de techniek achter SEO.

Wat is SEO?

SEO is simpelweg de overkoepelende term voor alle methoden die je kan gebruiken om de zichtbaarheid van je website en de inhoud ervan op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) te krijgen.

De methoden variëren van technische praktijken die je achter de schermen op de website kunt uitvoeren (we noemen dit vaak ‘on-page SEO’) tot alle promotionele ‘off-page’-benaderingen die je kunt gebruiken om de zichtbaarheid van je site te vergroten (link -building, social media marketing).

Als wordt gesproken over ‘organische’ resultaten, dan hebben mensen het over hoe hoog in de SERP je website verschijnt voor bepaalde zoektermen. Hier hebben ze het dan over de zichtbaarheid van je website. Organische resultaten verwijzen naar de resultaten die van nature op de pagina verschijnen, in plaats van in de betaalde secties.

Waarom heb je SEO nodig?

Door een sterke site-architectuur op te bouwen en duidelijke navigatie te bieden, kunnen zoekmachines  site snel en gemakkelijk indexeren. Dit zal bezoekers ook een goede ervaring geven bij het gebruik van je site en herhaalde bezoeken aanmoedigen, wat nog belangrijker is. Het is de moeite waard om te bedenken dat Google steeds meer aandacht besteedt aan de gebruikerservaring.

De meest duidelijke indicator van het belang van SEO is misschien wel het percentage van verkeer wat er door zoekmachines naar je website wordt gestuurd. In 2014 werd gesuggereerd dat 64% van al het webverkeer afkomstig is van organisch zoeken, vergeleken met 2% van sociale zoekopdrachten, 6% van betaalde zoekresultaten, 12% rechtstreeks en 15% van andere verwijzende bronnen.

Geef een reactie