Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Afbeeldingen zijn net zo belangrijk als woorden op je website

Afbeeldingen zijn net zo belangrijk als woorden op je website

Als het gaat om het maken van een effectieve website voor je bedrijf, is de inhoud koning. Je hebt je site dus gevuld met een overvloed aan goedgeschreven artikelen, productbeschrijvingen, blogposts en meer informatie over je bedrijf, maar je site ziet er wat saai uit in vergelijking met je concurrenten. Wat je nodig hebt zijn afbeeldingen om je site aantrekkelijker te maken voor bezoekers, en wat je misschien niet beseft, is dat afbeeldingen net zo belangrijk en soms belangrijker zijn dan de woorden.

Waarom afbeeldingen belangrijk zijn

Afbeelden zorgen voor visuele aantrekkingskracht op je website. Daarnaast zijn ze ook belangrijk om andere redenen dan alleen esthetiek. Afbeeldingen helpen het merkkarakter en de consistentie op te bouwen, en visuals zorgen voor aantrekkelijkere inhoud in het algemeen. Afbeeldingen kunnen er ook voor zorgen dat je inhoud gedenkwaardiger en gemakkelijker te begrijpen is en helpen bij het formuleren van een natuurlijker vloeiende lay-out van je site.

Daarnaast helpen afbeeldingen op je website bij het maken van posts op sociale media en zijn afbeeldingen een sleutelfactor bij het beïnvloeden van aankoopbeslissingen. Klanten zijn immers minder snel enthousiast over het kopen van een product dat ze niet kunnen zien.

Natuurlijk kan iedereen het erover eens zijn dat sites met afbeeldingen aantrekkelijker, betrouwbaarder en concurrerender zijn; Wat velen zich echter niet realiseren, is dat marketing van visuele inhoud kan helpen om de organische zoekresultaten van je site te verbeteren, net als geschreven inhoud.

Metadata is informatie die is ingesloten in de afbeeldingen van je website, een bekend voorbeeld is alt-tekst. Alt-tekst, ook wel alt-attributen of alt-tags genoemd, is een van de meest voorkomende toepassingen van afbeeldingsmetagegevens voor SEO-doeleinden en wordt vaak weergegeven als tekst wanneer een gebruiker met de muis over een afbeelding op je site beweegt. Alt-tekst is een vaak over het hoofd geziene mogelijkheid om trefwoorden te gebruiken; je moet voor elke foto individuele, unieke beschrijvingen schrijven, inclusief relevante trefwoorden waar mogelijk. Dit helpt om je organische positie te verbeteren, het websiteverkeer te vergroten en uiteindelijk zal dit je site te helpen meer conversies te genereren.

Geef een antwoord