Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe komt Tottenham Hotspur aan de naam en het logo?

De geschiedenis van de glorieuze Tottenham Hotspur voetbalclub begon op dinsdag 5 september 1882, onder een straatlantaarn op de hoek van de Tottenham High Road en Park Lane straten. Op die dag besloten enkele leerlingen van een van de plaatselijke scholen om hun eigen voetbalteam te vormen. Onmiddellijk zamelden ze geld in en maakten een lijst van leden van de nieuwe club. Het motto van de club in het Latijn klinkt als “Audereest Facere” (in het Engels “To Dare Is To Do”). Maar hoe zit het met de logo ontwerpen van de club? Tijd om hier achter te komen!

De ontwikkeling van de naam en het logo

Het verhaal van de clubnaam Hotspur F.K. is interessant. Veel mensen denken dat deze naam geassocieerd wordt met Sir Henry Percy (Harry Hotspur), beroemd om het werk van William Shakespeare’s “Henry IV”. In 1884 werd de club omgedoopt tot Tottenham Hotspur Football Club om het te onderscheiden van een ander team, de London Hotspur. Het team heeft meerdere koosnamen onder de fans. De achternaam “Spurs” is een afkorting van de naam van de club. Aanvankelijk heette het team Hotspur ter ere van Sir Henry Perc die een dergelijke bijnaam had vanwege zijn goede humeur (hotspur – Hot Spurs). Naast deze naam wordt Tottenham vaak “Joodse Club” genoemd omdat zij lange tijd gesteund werden door de Joodse diaspora in Londen.

Vanaf de finale van de FA Cup in 1901 werd de “haan” (Harry Hotspur) het nieuwe symbool van Tottenham Hotspur. In 1909 maakte de oud-speler William James een bronzen model van een haan die op een bal stond en zich op de top van de West Stand vestigde. Tussen 1956 en 2006 gebruikten de Spurs het wapenschild waarop de leeuw werd afgebeeld. De leeuwen droegen een schild met het opschrift “THFC” (de afkorting van de officiële naam van de club). In 2006 maakte het oude Tottenham Hotspur-logo plaats voor een nieuw logo van de club. Getalenteerde ontwerpers creëerden een nieuw stijlvol beeld van de haan op de bal. Ook de inscriptie Tottenham Hotspur werd eronder toegevoegd.

Geef een reactie