Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe creëer je een logo voor jouw YouTube-kanaal?

Het aantal YouTube-kanalen groeit nog steeds! Ook bedrijven kiezen vaker voor een kanaal op dit sociale medium om hun bereik te vergroten. Gebruik de video’s bijvoorbeeld om producten uit te lichten, om de voordelen van een service te benoemen, enzovoorts. Op welke manier zou een YouTube-kanaal voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn? Kies bij het opstarten van een nieuw YouTube-kanaal voor een passende gebruikersafbeelding. Dit kan het logo van je organisatie zijn, maar je kunt deze ook iets bijstellen. In dit artikel lees je meer over Youtube Logo Ontwerpen!

Wil je hulp bij het ontwerpen van een logo voor het YouTube-kanaal? Wij helpen je hier graag bij! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we de mogelijkheden aan je voor kunnen leggen.

Zorg dat mensen je YouTube-kanaal herkennen

Net als bij een logo, is het ook bij een YouTube-kanaal belangrijk dat mensen de identiteit van je organisatie hierin herkennen. Zorg er daarom voor dat de gebruikte kleuren overeenkomen met de kleuren uit je huisstijl. Tegelijkertijd dien je ervoor te zorgen, dat het account direct opvalt. Zeker in de eerste weken of zelfs maanden zal het aantal kijkers beperkt zijn. Door voor een opvallend logo te kiezen op je YouTube-kanaal, trekt deze eerder de aandacht. Houd hier ook rekening mee bij het uitkiezen van een thumbnail voor je video’s.

Felle kleuren en het vermijden van tekst

Een logo ontwerpen voor een YouTube-kanaal bestaat uit verschillende fases. Zo is het allereerst verstandig om voor felle kleuren te kiezen. Deze vallen immers het meest op! Daarbij is het slim om tekst, zoals je bedrijfsnaam, buiten het logo voor het YouTube-kanaal te houden. De tekst zal al snel niet meer leesbaar zijn, wat het logo rommelig maakt. Je kunt er eventueel wel voor kiezen, om een afkorting van twee of drie letters te gebruiken.

 

Geef een antwoord