Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een kijkje achter de schermen van LogoLove! (DEEL 1)

In deze blog laten we je zien hoe wij te werk gaan, een kijkje achter de schermen bij LogoLove dus! Wij laten je zien hoe wij iedere dag de beste logo’s designen om zoveel mogelijk tevreden klanten te bedienen.

Lees je mee?

Het logo zo eenvoudig mogelijk houden.

Ongeacht de branche of type bedrijf, een algemene regel voor logo-ontwerp is om het zo eenvoudig mogelijk te maken. De reden hiervoor is duidelijk: een eenvoudig logo is veel gemakkelijker te onthouden. We benoemen het regelmatig, maar we blijven erop hameren; herkenbaarheid is en blijft een van de belangrijkste zaken als het om een succesvol logo gaat. Het produceren van een eenvoudig maar effectief logo is een uitdagende taak. Naast eenvoud, houden we rekening met de authenticiteit van het merk, de kleuren, visuele aantrekkelijkheid en vele andere factoren.

Je weet wat ze zeggen over eerste indrukken bij mensen… Dezelfde regel is ook van toepassing op logo’s. Niemand zal je kennen als ze je logo niet onthouden. Als gevolg hiervan is een logo een onmiskenbaar onderdeel van jouw merk!

Wat is de essentie en de boodschap van het merk of bedrijf?

Elk merk of bedrijf heeft een unieke geschiedenis, heden en toekomst. Alle kernwaarden moeten in het logo worden overgebracht.
Ook de kleur speelt een prominente rol bij het designen van logo waarin de essentie van het merk wordt vastgelegd. Een logo van een fastfoodketen kan bijvoorbeeld rood met geel zijn om op te vallen, en om onbewust honger op te roepen bij de doelgroep.

Kleuren zijn erg belangrijk bij het ontwerpen van een effectief logo – er gaat een hele psychologie aan vooraf:
Groen symboliseert veiligheid, natuur, gezondheid en frisheid. Vanzelfsprekend is het een goede optie voor bedrijven die gezonde voedingsmiddelen produceren. Geel wordt door mensen vaak gezien als een kleur van innovatie en optimisme, geel kan worden gebruikt door hightechbedrijven. Blauw staat voor wijsheid, vertrouwen en stabiliteit. Meer over kleur lees je in ons blogartikel over kleuren!

Een logo-ontwerpsessie begint meestal met brainstormen met de hierboven beschreven aspecten.

Bij LogoLove laten we je graag zien hoe wij te werk gaan, in deel 2 van ‘een kijkje achter de schermen’ lees je hier meer over!

Ook een mooi logo laten ontwerpen?

Geef een antwoord