Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Advocaat logo laten ontwerpen: 3 tips die je helpen!

Advocatenkantoor zijn vaak statisch en formeel. Laat jij deze kenmerken terugkomen in het logo van je organisatie, of kies je voor een informeler logo? Het is een van de factoren om rekening mee te houden bij het laten ontwerpen van een logo voor je advocatenkantoor. In dit artikel zetten we drie tips op een rijtje! Welke van deze tips komen voor het ontwerp van je eigen logo van pas?

Voordat je een logo laat ontwerpen kan het slim zijn om zelf een schets te maken. Verwerk in deze schets alles wat in je opkomt! Op basis van deze schets kan vervolgens aan een definitief logo voor jou als advocaat gewerkt worden.

Tip 1: voorkom te veel details in je logo

De kans is groot dat deze eerste schets vol details zit. Mensen hebben de neiging om met hun logo te vertellen welke diensten of producten worden aangeboden. Dit is overbodig! Kijk bijvoorbeeld naar de logo’s van Nike en Starbucks. Op basis van deze logo’s valt niet af te leiden welke producten worden aangeboden.

Tip 2: kies voor de juiste kleuren

Als advocaat wil je autoriteit en betrouwbaarheid uitstralen. Laat die kenmerken terugkomt bij het ontwerp van een logo. Kies bijvoorbeeld voor kleuren als blauw of zwart. Ook is het verstandig om voor een wat dikker en breder lettertype te kiezen. Dit geeft het logo een robuuste, stevige look.

Tip 3: vermijd generieke elementen in je logo

Generieke logo’s voegen niets toe aan de merkbeleving van klanten. Zorg voor een logo zonder standaard symbolen. Denk aan een wetboek, de toga van een advocaat, enzovoorts. Laat deze symbolen liever helemaal weg, zoals ook bij de eerste tip beschreven werd.

Direct een advocaat logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een antwoord