Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Welke ontwerptrends zijn hot in 2023?

Het is tijd om in de toekomst te kijken en te zien welke website ontwerp trends hot zullen zijn in 2023. Lees snel verder want er zijn spannende nieuwe trends om naar uit te kijken!

Als eerste hebben we minimalistische ontwerpen. We hebben het over eenvoudige lay-outs, veel witruimte en een minimaal gebruik van kleuren en afbeeldingen. Deze trend is in de loop der jaren steeds populairder geworden en vertoont geen tekenen van vertraging.

Vervolgens hebben we micro-interacties. Dit zijn kleine animaties of interacties die de website interactiever en boeiender maken. Het kan gaan van een subtiel hover-effect tot een volledige animatie.

Gedurfde typografie in logo’s

Een andere trend om op te letten is gewaagde fonts in logo’s – daarmee hebben het over grote, opvallende lettertypes die een statement maken. Deze trend draait om het gebruik van fonts als ontwerpelement en het maken van een gedurfde indruk.

3D afbeeldingen en animaties

Een van de grootste trends waar je in 2023 op moet letten is het gebruik van 3D graphics en animaties. Deze technologie wordt steeds toegankelijker en betaalbaarder, dus we kunnen verwachten dat meer websites er gebruik van maken om meeslepende en boeiende ervaringen te creëren.

Voice Search Optimalisatie? Zeker! Voice search wordt steeds populairder, dus het is belangrijk om je website daarvoor te optimaliseren. Dat betekent het gebruik van natuurlijke taal en long-tail zoekwoorden die mensen waarschijnlijk gebruiken als ze spreken.

Toenemend gebruik van AI en machine learning

AI en machine learning worden al gebruikt bij het ontwerpen van websites, maar we kunnen verwachten dat we er de komende jaren nog meer van gaan zien. Deze technologie kan helpen de gebruikerservaring te personaliseren en intuïtiever te maken.

Interactieve verhalen en meeslepende ervaringen

Interactieve storytelling en meeslepende ervaringen zijn een andere trend om in 2023 op te letten. Deze trend draait om het creëren van een verhaal dat de gebruiker betrekt en hem het gevoel geeft dat hij er deel van uitmaakt.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, ook in design!

Last but not least worden duurzaamheid en milieuvriendelijke ontwerppraktijken steeds belangrijker bij design. Dat betekent het gebruik van milieuvriendelijke materialen, het verminderen van energieverbruik en het maken van ontwerpen die duurzaam zijn op de lange termijn.

Dit zijn de website ontwerp trends om in 2023 op te letten. Over welke design trend ben jij het meest enthousiast? Laat het ons weten in de commentaren!

Geef een antwoord