Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

De meest gemaakte fouten bij website design

Vandaag hebben we het over de meest voorkomende fouten bij het ontwerpen van websites en hoe je ze kunt vermijden. Geloof ons, je wilt deze fouten niet maken als je wilt dat je website je bedrijf daadwerkelijk helpt. Vermijd deze website ontwerp fouten en je zult goed op weg zijn om een website te maken die je bedrijf zal helpen groeien. Veel plezier met ontwerpen! Lees snel verder!

Het ontwerp van je website té ingewikkeld maken

Een van de grootste fouten die webdesigners maken is het overcompliceren van het ontwerp. Dit kan inhouden dat je te veel kleuren, lettertypes en afbeeldingen gebruikt die elkaar niet aanvullen. Hou het simpel, mensen. Houd je aan een samenhangend kleurenschema, maximaal twee of drie lettertypen, en zorg ervoor dat alles gemakkelijk te lezen en te navigeren is.

Je website draait om je gebruikers, dus je moet je richten op hun ervaring. Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je website gemakkelijk te navigeren is, snel laadt en de informatie biedt die ze nodig hebben. Laat ze niet hoog en laag zoeken naar wat ze zoeken.

Afbeeldingen en grafieken van slechte kwaliteit gebruiken

Dit is een no-brainer, maar het moet gezegd worden. Afbeeldingen en grafieken van slechte kwaliteit op je website kunnen je website er onprofessioneel doen uitzien en potentiële klanten afschrikken. Zorg ervoor dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit gebruikt die geoptimaliseerd zijn voor het web.

Niet optimaliseren voor mobiele apparaten

Steeds meer mensen surfen op het web op hun mobiele apparaten, dus als je website niet is geoptimaliseerd voor mobiel, mis je een enorm publiek. Zorg ervoor dat je website responsief is en zich aanpast aan verschillende schermformaten.

Het belang van SEO negeren

Last but not least: vergeet SEO niet. Als je website niet geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zul je niet verschijnen in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je overal op je website trefwoorden gebruikt en waardevolle inhoud maakt die bezoekers aantrekt.

Hoe kun je deze fouten vermijden en een fantastische website maken? Richt je vooral op je gebruikers en hun ervaring. Houd de site eenvoudig en gemakkelijk te navigeren, gebruik afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit, zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel, en vergeet SEO niet. En als je niet zeker weet waar je moet beginnen, wees dan niet bang om hulp te vragen aan een professionele webdesigner.

Geef een antwoord