Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat kost een logo?

Logo’s variëren van gratis tot tienduizenden dollars, en we hebben allemaal wel eens gelezen over logo’s die bedrijven en regeringen miljoenen dollars kostten. Deze waanzinnige prijzenreeks kan moeilijk te verklaren zijn. Bekend is dat Pepsico The Arnell Group $1.000.000 betaalde voor hun huidige logo, dat maar een klein beetje anders was dan toen hun laatste logo.

Waarom zijn logo’s zo duur? Een logo ontwerp kan zo duur zijn omdat het proces om tot een top-kwaliteit logo te komen tijd en talent vergt, en een goed logo kan een bedrijf helpen slagen.

Een professioneel ontworpen logo is het resultaat van een proces dat een ontwerptrechter heet. Veel ideeën worden in de top van de trechter gegoten om uiteindelijk tot een uitstekend ontwerp te komen. Er gaat dus veel meer werk in een logo ontwerp zitten dan je kunt waarderen als je naar het resultaat kijkt.

Mensen die op eliteniveau logo ontwerpen zijn ook moeilijk te vinden, en ze zijn altijd in trek. Een top logo ontwerp heeft zijn of haar keuze uit projecten, en ze rekenen dienovereenkomstig.

Logo’s zijn niet allemaal duur.

Een ondernemer heeft de mogelijkheid om goedkoop een logo te laten ontwerpen. Een goedkoop logo kan geschikt zijn, afhankelijk van de leeftijd en het stadium van de organisatie, en van haar toegang tot kapitaal.

Er zijn mogelijkheden voor gratis logo’s. Sommige van de doe-het-zelf web- en grafische ontwerp platforms hebben gratis logo genererende software. Die raden we overigens niet aan!

Er zijn mogelijkheden voor goedkope logo’s die ontworpen worden door een echte persoon met enige ervaring. Deze logo’s kunnen variëren van $0 tot $400. Een logo ontwerp wordt door de meeste drukkerijen en webdesign firma’s aangeboden als een add-on, en soms gooien ze het er zelfs gratis bij bij een grote bestelling. Ondernemers kunnen ook lage biedingen doen voor ontwerpwedstrijden zoals 99 Designs of een goedkope freelancer aan de andere kant van de wereld inhuren via Fiverr. En voor de prijs van een lunch, krat bier, of fles wijn kun je altijd een vriend of collega inhuren die weet hoe je Adobe Illustrator moet gebruiken om een logo in elkaar te zetten.

LogoLove biedt logo’s voor een voordelige prijs aan, een logo waar je de komende jaren mee vooruit kunt!

 

Geef een antwoord