Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

4 redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn op een website

4 redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn op een website

Afbeeldingen op je website dienen veel meer dan je ontwerp er goed uit te laten zien.

Als ze effectief gebruikt worden, kan je bedrijf veel meer verkeer en dus conversies krijgen, of dat nu verkoop is of het verkrijgen van inlichtingen. Hier zijn de 4 belangrijkste redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor je website:

Meer views en clicks

Als mensen zijn we erg visuele wezens, dus beelden trekken niet alleen onze aandacht, maar wekken ook emoties op en trekken ons naar binnen. Daardoor is er, als je website aantrekkelijke beelden heeft, meer kans dat mensen ze bekijken en doorklikken. Eenmaal op de website kunnen afbeeldingen de gebruikerservaring verbeteren en helpen om belangrijke informatie op een beter verteerbare manier te presenteren. Door dit te verbeteren zullen bezoekers eerder op je website blijven en meer kans maken om in een aanvraag of verkoop omgezet te worden!

Breng je product tot leven

Natuurlijk is inhoud essentieel om je producten of diensten uit te leggen, maar afbeeldingen helpen je de beste eerste indruk te maken. Ze brengen je aanbod tot leven en geven je bezoekers de kracht om het gebruik ervan te visualiseren en zich voor te stellen; dit schept een grotere kans op verkoop en om je merk onder de aandacht te brengen.

Hogere zoekmachine ranking

Wist je dat afbeeldingen je indexering op zoekmachines ten goede kunnen komen? De bijschriften waarmee je je afbeeldingen labelt zijn meer inhoud voor SEO doeleinden. Als het een echte beschrijving van de afbeelding is, met wat toegevoegde trefwoorden erin verwerkt, verschijnt de inhoud zowel bij zoekopdrachten op het web als bij zoekopdrachten op afbeeldingen, waardoor je meer kans krijgt om gevonden te worden.

Social media

Sociale media hebben vastgesteld dat ze tegenwoordig uiterst belangrijk zijn voor alle bedrijven, en beeldmateriaal heeft invloed op je positie op alle platforms. Meer mensen gaan op je sociale media berichten reageren als je er beelden bij zet, omdat ze een emotionele trigger creëren die tot een reactie leidt, zoals een ‘like’, een ‘comment’ of een ‘share’. Deze acties zijn allemaal van belang om je bedrijf te promoten en meer bezoekers aan te moedigen.

 

Geef een antwoord