Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Waarschuwingslogo’s voor influencers op social media?

Waarschuwingslogo’s voor influencers op social media?

Influencers op sociale media kunnen verplicht worden waarschuwingslogo’s aan te brengen op bewerkte foto’s van lichaamsbeelden. Lockdown zorgde voor een toename van mensen die lijden aan eetstoornissen en problemen met hun lichaamsvertrouwen, waarbij velen zeggen dat ze proberen een lichaam te krijgen zoals op foto’s op sociale media te zien is, die bewerkt zijn.

Influencers op sociale media zouden verplicht moeten worden een logo aan te brengen op digitaal bewerkte foto’s van mensen, volgens een Brits parlementslid dat oproept tot nieuwe wetgeving.

Adverteerders, omroepen en uitgevers, met inbegrip van iedereen die betaald wordt om berichten op de sociale media te plaatsen, zouden “eerlijk en openhartig” moeten zijn over het feit dat ze een lichaam of lichaamsdeel op een foto bewerkt hebben.

Mensen met eetstoornissen gedreven door ‘perfect’ lichaam

Dr Evans vertelde aan Sky News: “Toen ik nog huisarts was, spraken vooral jonge vrouwen met eetstoornissen over het feit dat ze door deze beelden gedreven worden en denken dat ze een perfect lichaamsbouw moeten hebben. Maar je begon het ook te zien bij mannen, vaak getalenteerde sporters die er groter uit wilden zien, om er op het strand goed uit te zien, dus begonnen ze te overtrainen en ongevraagd supplementen te slikken, maar dan worden ze uit de sport verbannen omdat ze positief getest zijn op steroïden, alleen maar omdat ze vonden dat ze er niet ‘goed uitzagen’. Ik heb er geen probleem mee dat mensen ernaar streven fit en gezond te zijn, maar niet in een kromme zin die we nooit kunnen bereiken.”

Disclaimer logo “laat zien dat er iets moet veranderen

Dr Evans zei dat bedrijven een klein logo laten aanbrengen op digitaal veranderde foto’s van mensen “maar een heel klein onderdeel is” van een breder maatschappelijk en cultureel probleem. Maar als het tot wet wordt verheven zal het een besef zijn dat er iets in de maatschappij moet veranderen, want dit probleem gaat niet weg,” zei hij. “Als er al iets is, dan heeft de lockdown bewezen dat het erger wordt”.

Geef een reactie