Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een YouTube logo laten maken

Dus je hebt besloten een YouTube kanaal te beginnen, of misschien wil je het kanaal dat je al hebt uitbreiden. Hoe dan ook, als je de volgende grote stap wilt maken, moet je eerst de aandacht van je publiek trekken – met een opvallend YouTube logo.

Het is niet eenvoudig om het juiste logo voor je YouTube kanaal te vinden – maar als je deze ontwerp-elementen goed hebt, is je logo gegarandeerd perfect. Je YouTube logo moet je merk vertegenwoordigen, mensen helpen je te onthouden en inzicht geven in je diensten. Het kiezen van de juiste kleuren, lay-out, lettertypes en vormen is de sleutel om ervoor te zorgen dat je YouTube logo boven de concurrenten uitstijgt.

Kleur in jouw YouTube logo

Voor YouTube logo’s geldt dezelfde regel als voor YouTube thumbnails: als je niet opvalt, krijg je geen views. Maar dat betekent niet dat je zoveel mogelijk kleuren in je YouTube logo moet gebruiken. Gebruik niet meer dan twee kleuren, en zorg ervoor dat ze voldoende contrast hebben om op te vallen op zowel desktop als mobiele schermen. Je zult ook willen controleren of je kleuren verschillen van die van concurrerende kanalen – kijkers zouden zomaar hun video’s met de jouwe kunnen verwarren.

Lay-out in jouw YouTube logo

Je zult niet veel ruimte hebben om mee te werken in je channel logo, dus elke pixel moet tellen. Om de beperkte ruimte op YouTube optimaal te benutten, kies je voor een strakke, eenvoudige lay-out. Dat betekent dat je het bij een of twee logo elementen houdt en de slogan helemaal weglaat. Als je je logo ook buiten YouTube wilt gebruiken, kun je altijd complexere logovariaties maken voor andere media.

Typografie in jouw YouTube logo

Houd jouw YouTube logo minimaal en strak met je YouTube lettertype, om ervoor te zorgen dat kijkers je kanaalnaam of initialen ook echt kunnen lezen. YouTube kanalen die voor een monogram kiezen, kiezen meestal voor vetgedrukte, zware lettertypes die op elk scherm een sterke indruk maken. Doe bij het ontwerpen van je logo een stapje terug van je computer om te zien welke lettertypes ook op kleine afmetingen zichtbaar blijven.

Geef een antwoord