Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Hoe belangrijk zijn afbeeldingen in je websiteontwerp?

Hoe belangrijk zijn afbeeldingen in je websiteontwerp?

Afbeeldingen zijn op sommige gebieden een cruciaal onderdeel van het ontwerp van je website. Op andere gebieden zijn ze beslist minder belangrijk. Op het hoogste niveau helpen afbeeldingen je bezoekers verbinding te maken en zich op hun gemak te voelen op je site. Als 65% van de bevolking zichzelf omschrijft als visuele leerlingen, dan moet je plannen maken voor mensen die naar afbeeldingen willen kijken in plaats van woorden te lezen wanneer je een website-ontwerpproject aanpakt.

De volgende beschrijvingen van verschillende soorten website-afbeeldingen zouden je moeten helpen bij het afwegen van je aanpak.

Afbeeldingen
Dit zijn meestal afbeeldingen die jouw bedrijf vertegenwoordigen. Enkele veelgemaakte fouten die veel bedrijven hier maken, is het gebruik van iets generieks. We raden foto’s aan van mensen die je beste potentiële klanten vertegenwoordigen. Waarom? Omdat mensen verbindingen met mensen vormen, niet met generieke afbeeldingen.

Als je een andere richting uitgaat, zorg er dan voor dat je bezoekers zich op hun gemak voelen. Gebruik geen afbeeldingen die mensen kunnen wegsturen of choqueren. Zorg er vooral voor dat de afbeeldingen en de berichten op je startpagina harmonieus samenwerken. Afbeeldingen op de secundaire pagina’s zijn minder belangrijk. Mensen besteden hier veel minder aandacht aan. Secundaire pagina-afbeeldingen worden gebruikt om de tekst op te splitsen en een visuele aantrekkingskracht te creëren. Besteed niet veel tijd aan de nadruk op de selectie van afbeeldingen op de secundaire pagina. Ze moeten betrekking hebben op de inhoud van elke pagina, maar ze zijn veel minder belangrijk dan de afbeeldingen die je voor je startpagina kiest.

Je website moet de ultieme verhalenverteller zijn. Afbeeldingen, met name infographics, bieden veel informatie op een interessante en efficiënte manier, waardoor bezoekers een compleet verhaal uit één afbeelding kunnen halen.

Eindelijk heb je wat wij de finishing touch noemen. Deze afbeeldingen bevatten bullets, call-outs, pictogrammen en andere kleine afbeeldingen die je website er professioneel, interessanter en interactiever uit laten zien.

Geef een reactie