Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Nieuw logo voor Eurovisiesongfestival

Nieuw logo voor Eurovisiesongfestival

Voor 2021 krijgt het bekende Eurovisiesongfestival een nieuw logo. De vlaggen van de deelnemende landen zitten er in verwerkt, maar op een andere manier dan bij eerdere logo’s.

“Het symboliseert samenkomen, ongeacht de vorm”

De vlaggen in het logo zijn met de klok mee gerangschikt in de volgorde van hun eerste deelname aan Eurovisie en vertellen zo het verhaal van de 65ste verjaardag van het evenement. Het logo van 2021 is geïnspireerd op een landkaart. Rotterdam is het knooppunt tussen alle hoofdsteden van deelnemende landen.

Uitvoerend producent Sietse Bakker zei: “Het maakt niet uit welke vorm het aanneemt, het symboliseert samenkomen.” “Het laat zien dat we openstaan ​​voor alles wat de deelnemers ons moeten bieden.” Het kleurrijke ontwerp van Clever Franke won de European Design Awards in april. Het bureau is ook verantwoordelijk voor het updaten van het logo.

Eurovisie 2021

Door alle ontwikkelingen op het gebied van coronavaccins en betrouwbare sneltesten is Bakker “voorzichtig optimistisch” over wat er in mei kan gebeuren. “Ik geloof dat heel Europa nu op onze schouders ligt. Ik ben er vast van overtuigd dat we met de typische veerkracht van Rotterdam creativiteit en daadkracht zullen gebruiken om heel bijzondere dingen te doen!”

Eerder werd bekend dat de zangwedstrijd van het Eurovisie Songfestival volgend jaar gewoon door gaat. De organisatie doet onderzoek naar verschillende schema’s die volgens coronavoorwaarden kunnen worden toegepast. Jeangu Macrooy werd opnieuw tot de Nederlandse inzending gekozen. Hij zou eigenlijk in 2020 ook meedoen met zijn nummer ‘Grow’, maar vanwege de corona pandemie ging dit niet door. Daarom mag hij voor 2021 Nederland weer representeren. Jeangu Macrooy, geboren in Suriname maakte samen met zijn tweelingbroer sinds 2011 muziek. In 2014 verhuisde hij naar Nederland om te studeren aan ArtEZ in Enschede. In 2015 werd hij getekend bij Perquisite’s label ‘Unexpected Records’.

Geef een reactie