Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Apple werkt aan een schikking met een startup van maaltijdbereidingen over ‘soortgelijk’ logo

Apple werkt aan een schikking met een startup van maaltijdbereidingen over ‘soortgelijk’ logo

Apple werkt aan een schikking met een nieuw maaltijd bereiding bedrijf waarvan Apple het perenlogo wilde weren omdat het te veel leek op zijn eigen beroemde embleem.

Prepear’s logo – een peer met een blad erop – “doet meteen denken aan het beroemde Apple-logo van Apple en wekt een vergelijkbare commerciële indruk”, zei de Silicon Valley-gigant in een rechtszaak in de zomer, eraan toevoegend dat de overeenkomsten “de gewone consument om te geloven “dat Prepear is” aangesloten bij of onderschreven door Apple. ”

In een aanvraag bij de Trademark Trial and Appeal Board van het US Patent and Trademark Office, die voor het eerst werd gerapporteerd door MacRumors, vroeg Apple om de procedure 30 dagen op te schorten terwijl “de partijen actief bezig zijn met onderhandelingen over de schikking van deze zaak.”

Prepear wil strijden om hun logo te behouden

Super Healthy Kids – het bedrijf achter de Prepear-app, waarmee mensen recepten kunnen opslaan en maaltijdplannen kunnen maken – had Apple ervan beschuldigd ‘hun machtspositie te misbruiken door achter kleine bedrijven aan te gaan die al worstelen met de effecten van Covid-19. , “En beloofde Apple te bestrijden” niet alleen om ons logo te behouden, maar ook om een ​​bericht te sturen naar grote technologiebedrijven dat het pesten van kleine bedrijven gevolgen heeft. ”

De startup startte in augustus een Change.org-campagne in de hoop dat Apple zich terugtrok. De petitie heeft al 269.000 handtekeningen opgeleverd. Dat laat wel zien dat er meer mensen zijn die vinden dat grote bedrijven geen misbruik meer mogen maken van hun machtspositie.

Als de twee partijen geen overeenstemming kunnen bereiken, wordt het geschil hervat op 23 januari, met de eerste rechtszaken in maart.

Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Geef een reactie