Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Krachtige WordPress-marketingtips (die echt werken)

Krachtige WordPress-marketingtips (die echt werken)

Als je een website hebt, is de kans groot dat het een WordPress-site is. Hoe we dat weten? Omdat het enorm populair is. Meer dan 75 miljoen websites draaien op WordPress (dat is 27,5% van alle websites wereldwijd). Sinds de lancering in 2003 zijn er 2,5 miljard posts op WordPress gepubliceerd. Dus zelfs als je geen WordPress-website hebt, heb je op een bepaald moment in je tijd op internet gewerkt met een WordPress-website. Dit maakt het een van de meest invloedrijke websitebouwers ter wereld. Maar meer dan dat: het is een buitengewoon krachtige marketingtool. Als je weet hoe je het moet gebruiken, tenminste.

Gebruik mobiel-responsieve WordPress-thema’s

Het allereerste dat je met je WordPress-site moet doen, is ervoor zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor mobiel.

Optimaliseer de afbeeldingen van je site om deze sneller te laden

Als je bijvoorbeeld een e-commercesite bent, heb je veel productafbeeldingen van hoge kwaliteit, wat betekent dat er veel bestanden op je server worden opgeslagen. Je wil een WordPress-plug-in zoals WP Smush Image Compression gebruiken om de bestandsgrootte te verkleinen.

Maak een XML-sitemap

Zoekmachines moeten je blog indexeren om je site te rangschikken. De manier waarop ze dat doen, is door naar je sitemap te kijken (een lijst met alle pagina’s op je site). WordPress maakt automatisch een sitemap aan, maar dat betekent niet dat deze is geoptimaliseerd. Google weet dus niet altijd wanneer hij je site moet crawlen. Je kunt je sitemap snel en eenvoudig optimaliseren met behulp van een plug-in zoals Google XML Sitemap Generator.

Controleer automatisch op kapotte links

Kapotte links kunnen je SEO schaden, dus het is belangrijk om ze te repareren of te verwijderen. In plaats van elke link handmatig te doorlopen, kun je eenvoudig een plug-in zoals Broken Link Checker gebruiken om het proces te vereenvoudigen.

Geef een reactie