Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Nieuwe achtbaan in Walibi België gaat ‘Kondaa’ heten. Dit is het logo:

Nieuwe achtbaan in Walibi België gaat ‘Kondaa’ heten. Dit is het logo:

Walibi Belgie krijgt een nieuwe achtbaan. Deze spectaculaire nieuwe achtbaan krijgt de naam ‘Kondaa’. Het Belgische pretpark Walibi heeft dit bevestigd door het plaatsen van een online video waarin ze aankondigen dat er een nieuwe achtbaan in het pretpark komt. In de video kun je al vast een voorproefje krijgen van de nieuwe achtbaan: er zijn namelijk rotstekeningen te zien van “Een monster, recht uit de kern van de aarde”.

Kondaa is een stalen achtbaan die gepland staat om in 2021 te openen in Walibi België. Hij zal worden gemaakt door het bedrijf Intamin. Het werd aangekondigd op de IAAPA van 2018, naast Toutatis, de Intamin multi-launch coaster die in 2022 in Parc Astérix wordt geopend.

Het verhaal achter de attractie gaat als volgt: “Volgens de legende dook meer dan vijfduizend jaar geleden plots een verschrikkelijk wezen op”. Onder de ‘inheemse stammen’ heeft dit monster jarenlang terreur gezaaid. Zou hij terug zijn? Zal hij weer terreur gaan zaaien?

Walibi Belgium toont testrit beelden van de nieuwe achtbaan ‘Kondaa’.

De naam ‘Kondaa’ zwierf al een tijdje rond, omdat fans van Walibi Belgie zagen dat de term in een rots dichtbij de achtbaan was geschreven. Eindelijk krijgen ze de bevestiging voor de nieuwe achtbaan en zijn naam. De ‘Mega Coaster’ van het gerenommeerde bedrijf Intamin zal gaan openen in het voorjaar van 2021. De eerste testritten van de achtbaan hebben al plaatsgevonden.

Goliath

De achtbaan ‘Goliath’ in het Walibi pretpark Nederland heeft een hoogte van 46,8 meter. De nieuwe achtbaan ‘Kondaa’ gaat 50 meter worden, en zal dus voor het eerst sinds 2008 de hoogste achtbaan van de Benelux worden. Goliath droeg deze titel bij zich van 2002 tot 2007, totdat de achtbaan ‘Vertigo’ in Walibi Belgie gebouwd werd. Na de sloop van deze achtbaan kreeg de Goliath zijn titel weer terug. Als de nieuwe achtbaan Kondaa gebouwd is zal deze de titel van de Goliath overnemen.

Geef een reactie