Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

PS5-logo krijgt retro-make-over in kleurrijk herontwerp (en fans vinden het geweldig)

PS5-logo krijgt retro-make-over in kleurrijk herontwerp (en fans vinden het geweldig)

PlayStation-gebruiker past de console aan als eerbetoon aan het originele PS-logo.

De release van de langverwachte PlayStation 5 vorige maand bracht veel complicaties met zich mee, waarbij veel retailers moeite hadden om aan de vraag te voldoen en veel klanten teleurgesteld waren over het gebrek aan consoles die beschikbaar waren op de lanceringsdag (en sindsdien eigenlijk).

Maar voor een gelukkige fan die er wel een wist te bemachtigen, lijkt het erop dat het monochrome ontwerp niet helemaal zijn ding was. Gebruiker Game Reaper 187 besloot zijn console aan te passen met een kleurrijke plastic inleg, een knipoog naar het originele PlayStation-logo uit 1994.

De knipoog naar nostalgie is duidelijk iets dat PlayStation-fans op prijs stellen, nu de fans de nieuwe look helemaal geweldig vinden. De tweet van Game Reaper 187 heeft honderden antwoorden (en die worden nog steeds geteld), waarvan de meeste dol zijn op de update en zelf de kleurrijke inlays willen hebben. Onder hen zegt Twitter-gebruiker @Everett818 “Dit is nu episch”, terwijl @adopt_a_dogg vraagt ​​”Neem je ook bestellingen op?”

Ontworpen door de Japanse grafische kunstenaar Manabu Sakamoto, werd de originele P bovenop het S PlayStation-logo gemaakt in 1994. Jarenlang nam het een kleurenschema aan dat de P in een felrood zag, boven de S, die een driekleur had patroon van geel, groen en blauw. Het ontwerp werd een van de meest direct herkenbare logo’s ter wereld, en dat blijft het ook, ondanks het besluit van Sony om het logo in 2009 zwart-wit te maken.

Playstation 5

Ondanks dat het kleurloze logo al een tijdje bestaat, is het duidelijk dat de affiniteit van Playstation-gebruikers met het originele kleurenpalet sterker is dan ooit. Sony heeft niet gezegd of er in de toekomst extra kleuren van zijn nieuwe console beschikbaar zullen zijn, maar als deze sterke reactie iets is, is het iets dat het bedrijf er goed aan zou doen serieus naar toekomstige releases te kijken.

Geef een reactie