Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Een beginnershandleiding voor het maken van een WordPress-website

Een beginnershandleiding voor het maken van een WordPress-website

Hoe zet je nou de beste WordPress-website op? Wat heb je daar voor nodig? Hieronder een beginnershandleiding voor het maken van een goede WordPress-website.

Alles over domeinnamen

De domeinnaam identificeert je website voor gebruikers maar moet niet worden verward met de URL. Domeinnamen zijn een onderdeel van URL’s. Het kiezen van een domeinnaam kan moeilijk zijn, vooral als je bedenkt dat de beste tips voor domeinen altijd zijn om het kort en gemakkelijk te typen te houden. Op de meeste plaatsen waar je een domeinnaam kunt kopen, kunt je ook gebruikmaken van hosting. Houd als vuistregel voor beveiliging je domein en hosting gescheiden.

WordPress.Com en WordPress.Org

Als je hier nog niet bekend mee bent, ben je misschien in de war over het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org. Laten we, om dit op te helderen, beginnen met wat WordPress is. WordPress is een open-source softwarepakket en is gratis voor iedereen over de hele wereld. WordPress.org is de centrale locatie voor het WordPress-softwareproject. Je kunt het downloaden, de documentatie bekijken, vragen stellen en beantwoorden in de forums en meer.

WordPress.com is een service die websites aanbiedt die op WordPress draaien. Je kunt je aanmelden voor een gratis account en een volledig functionerende website krijgen. Je kunt alleen een WordPress.com-subdomein gebruiken, zoals mywebsite.wordpress.com, maar voor een nieuwe gebruiker zijn de beperkingen minimaal.

Een domein opzetten

Je zou nu een hostingpakket en een domeinnaam moeten hebben. Als je een domein hebt gekocht via je hostingprovider, kun je deze stap waarschijnlijk overslaan omdat deze automatisch wordt afgehandeld. Het domein moet naar de hostingprovider worden verwezen, zodat wanneer iemand er via zijn browser toegang toe krijgt, deze naar de juiste server wordt geleid. Dit wordt meestal gedaan met behulp van naamservers, ook wel account-DNS genoemd.

WordPress installeren

Als je een beheerde WordPress-host hebt, kun je dit doen door een eenvoudig formulier in te vullen. Afhankelijk van je accounttype, kunt je mogelijk een willekeurig aantal WordPress-installaties aan je account toevoegen.

Geef een reactie