Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het belang van gebruikerservaring in webdesign

Het belang van gebruikerservaring in webdesign

Om een ​​goede website te maken die het beste past bij de behoeften van jouw bedrijf, moet je een webpagina maken die esthetisch aantrekkelijk, informatief en gemakkelijk te navigeren is. Als je webpagina een of meer van deze componenten mist, wordt de kans dat je klanten aantrekt een heel stuk minder. Daarom is het essentieel om rekening te houden met de gebruikerservaring, of UX, bij het maken van een website die je goederen en services onder de aandacht brengt.

Waarom is UX zo belangrijk?

Beschouw UX als de ergonomie van je website. Wanneer je een webpagina ontwerpt waarin de gebruikerservaring centraal staat, creëer je een pagina die de lezer gemakkelijk kan openen, begrijpen en navigeren. Hierdoor onderscheidt je website zich op zijn beurt van concurrenten die zich minder zorgen maken over UX, waardoor het verkeer op je website en je klantenbestand toeneemt.

Een goede website is een website die gemakkelijk te navigeren en leuk is om te lezen. Hieronder staan wat tips om je site te optimaliseren.

1. Zorg voor wat structuur

Bepaal welke goederen en diensten je levert en hou je daar aan. Je wil bloginhoud posten die informatief en relevant is voor wat jij doet. Als je te veel irrelevante inhoud op je website post, zul je je loyale klant in verwarring brengen of irriteren.

2. Wees mobiel responsief

We leiden allemaal een druk leven, dus het is niet meer dan normaal dat meer mensen die onderweg zijn websites bezoeken. Als je geen webpagina heeft die is geoptimaliseerd voor telefoons en tablets, verklein je de kans op succes. Als je nog niet naar responsive webdesign hebt gekeken, zoek dan zo snel mogelijk een manier om dit aan je bestaande site toe te voegen.

3. Voer A/B-tests uit

Heb je een website die zorgvuldig is gemaakt om aan de behoeften van de gemiddelde gebruiker te voldoen? Als dat het geval is, is het tijd om je pagina uit te proberen. Geef bezoekers toegang tot verschillende versies van je website. Zodra ze vertrouwd zijn geraakt met het navigeren door de links en het lezen van de inhoud, kunt je een enquête houden. Zoek uit wat ze wel en niet leuk vonden en werk je site op basis daarvan bij.

Geef een reactie