Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het Tesla logo op een andere manier bekeken

Wat zie jij als je naar het Tesla-logo kijkt? Het Tesla logo is op verschillende manieren te interpreteren. De meeste mensen zien gewoon een ‘T’ in het Tesla logo, maar voor anderen bevat de vorm van het ontwerp een vergelijking die moeilijk níet te zien is, als je het eenmaal hebt gezien.

Hoewel veel opvallende logo’s een opvallende dubbele betekenis hebben, kunnen we met zekerheid zeggen dat elk ontwerpteam waarschijnlijk niet streeft naar een visuele vergelijking met een product in een totaal ander veld. Maar helaas voor Tesla is er een uitstroom van een aantal mooie spot-on verklaringen over de vorm en de vorm van het Tesla-logo. Hou je goed vast.

Volgens sommige Twitteraars ziet het Tesla-logo er echt uit als een spiraaltje en als je het eenmaal ziet, kunnen we er best iets bij voorstellen. We weten vrij zeker dat het niet zo bedoeld was, maar het is zeker een beeld dat nu in onze hersenen is gebrand en dat we waarschijnlijk zullen zien als we naar een Tesla kijken. In werkelijkheid bevat het ontwerp wel degelijk een diepere betekenis, een betekenis die alleen degenen met kennis van mechanica waarschijnlijk zullen vermoeden. Volgens een tweet van Elon Musk is de T-vorm een dwarsdoorsnede van de Tesla-motor – een van de vele ontwerpen waar Tesla bekend om staat.

We waarderen het slimme ontwerp van het logo echter wel, ook al is er een beetje technische kennis voor nodig om het te waarderen.

Sinds de lancering van de Tesla Cybertruck hebben we niet meer zoveel gehoord van Tesla. Maar dat zal niet lang duren!

Geef een reactie