Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Het Toyota Logo – zit er meer achter dan we denken?

Autologo’s behoren vaak tot de meest herkenbare logo’s ter wereld, en Toyota’s logo ontwerp is daar niet anders in. Het logo ontwerp is op het eerste gezicht vrij eenvoudig – maar zoals een Reddit-gebruiker postte, kan er meer aan de hand zijn dan op het eerste gezicht lijkt.

Veel beroemde logo’s bevatten verborgen boodschappen – Wat te denken van het FedEx logo?

Sommige letters in het Toyota logo zijn duidelijker dan andere letters – de buitenste ring maakt een overtuigende ‘O’, terwijl het niet moeilijk is om een ‘T’ te zien in de twee binnenste ovalen. Andere vragen om een iets gedurfder stuk van de verbeelding, zoals de ‘A’.

Helaas zijn we geneigd om het eens te zijn met de vele Redditors die denken dat dit niet volledig opzettelijk was. In een blogpost waarin de geschiedenis van het logo wordt uitgelegd, erkent Toyota alleen de letter ‘T’: “de binnenste ovalen symboliseren het hart van de klant en het hart van het bedrijf, overlappen elkaar om een wederzijds voordelige relatie en vertrouwen tussen de twee te vertegenwoordigen, en vormen een ‘T’-vorm voor Toyota”.

Wat de rest van de letters betreft, lijkt het erop dat ze niet officieel deel uitmaken van het ontwerp.

Maar volgens ons is de letter T juist het minst herkenbare van het logo?!

Zoals een andere Redditor opmerkt: “Logo’s zijn als het vinden van vormen in wolken. Kijk hard genoeg en je ziet wat je wilt zien”.

En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Toch is het niet ongebruikelijk dat logo’s echte verborgen boodschappen bevatten…

To be continued!

Geef een reactie