Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Alles over het nieuwe Android 10 logo

Nagenoeg iedereen is wel bekend met Android. Deze bekende aanbieder van software maakt al voor een lange tijd software voor telefoons en tablets. Het Android logo is natuurlijk te herkennen aan de robot, echter hebben ze een geheel nieuw logo laten ontwerpen voor de komst van Android 10. Hierover laten we je wat meer zien in dit artikel.

Een grote verandering voor Android

Het oude logo draait al zo lang om de robot die zo bekend is geworden dat deze overal wordt herkend. Het is dan ook echt moeilijk om er veel fouten in te vinden. Het nieuwe logo is waarschijnlijk een belediging voor veel Android-fans. Dit komt door het feit dat het nieuwe merk een drastische verandering aanbrengt in de robot door het lichaam en het woordmerk te verwijderen en het woord Android te vervangen door een geometrisch basisteken. Het hoofd van de robot werkt verbazingwekkend goed als een icoon. Hij is compacter, minder groot en veel charmanter omdat hij de nadruk legt op zijn expressie, een schattige glimlach. Het gebruik van het teken ziet er precies zo uit als je zou verwachten van Android. Het nieuwe groen is een enorme verbetering, de rijkere tint geeft het een jongere uitstraling mee.

De identiteit van Android 10 draait om een verzameling van verschillende in diverse soorten stijlen. Het nieuwe lettertype is interessant, het is een een mix van Century Gothic en Avant Garde en bevat enkele tinten van DIN en Helvetica. Hierdoor ziet het er vertrouwd uit, maar heeft het toch iets unieks. Over het geheel vindt men de update spannend en uniek, het laat de ontwikkeling van het merk goed zien. Het is tenslotte een merk wat echt de wereld overneemt op een positieve manier, dit is mooi terug te zien in de vernieuwende uitstraling. Of het zo’n mooi en iconisch logo is als dat van Apple weet ik niet, maar bij Samsung doen ze in ieder geval hun best om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie