Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Maakt het regenboog logo van Apple een comeback?

Bij Apple zijn ze altijd bezig met een logo laten ontwerpen of aanpassen, je moet er natuurlijk iets voor doen om het bekendste bedrijf ter wereld te zijn. Apple is mogelijk van plan om al dit jaar het klassieke regenbooglogo op een aantal nieuwe producten te herintroduceren. Laten we dit iconische logo eens even wat beter bekijken!

Nog veel onduidelijkheid

We weten nog niet om welke producten het gaat, maar de Mac zou een uitstekende kandidaat zijn. Het veelkleurige Apple-logo werd in 1984 gebruikt op de oorspronkelijke Macintosh en vele andere Apple-computers na deze tijd. iPhones en iPads zouden ook geschikt kunnen zijn, wellicht zouden ze ze uit kunnen brengen als speciale edities. Apple’s regenboog- of “zes-kleuren”-logo maakte zijn debuut op de Apple II-computer in 1977 en werd op grote schaal gebruikt tot 1998, toen het geleidelijk aan werd vervangen door een monochroom Apple-logo. Dit is het logo vergelijkbaar met het logo dat vandaag de dag wordt gebruikt.

Ondanks het feit dat het regenbooglogo in meer dan 20 jaar niet gebruikt is, is Apple in de loop der jaren de kleuren van het logo blijven omarmen. Apple Park werd versierd met de kleuren van het regenbooglogo in de viering van de formele opening van het nieuwe hoofdkantoor van Apple. Ook overal op het hoofdkantoor zijn  de laatste tijd steeds meer kleuren terug te vinden uit de regenboog. Apple’s deisnger Jony Ive dacht onlangs na over de betekenis van de regenboog: “There is the resonance with the rainbow logo that’s been part of our identity for many years. The rainbow is also a positive and joyful expression of some of our inclusion values and I think that one of the primary reasons the idea resonated so immediately and so profoundly with us was the form — the connection from an aesthetic design point of view. A semi-circle relates so beautifully and naturally to the form of the ring.” Of het klopt weten we niet, maar we kunnen ons in ieder geval wel verheugen op de terugkomst van dit bijzondere regenboog logo.

Geef een reactie