Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Apple is tegen het logo van een nieuwe Noorse politieke partij

Apple heeft bezwaar gemaakt tegen een appellogo van de Noorse Fremskrittspartiet of Progress Party. Volgens Noorwegen hebben zij het logo al in november aangevraagd bij het Noorse Octrooibureau. Dit is toch wel bijzonder, dat zij bij het logo laten ontwerpen niet gedacht hebben aan de gelijkenis met Apple zelf. Laten we deze zaak eens een keer wat beter bekijken.

Deze logo’s lijken wel erg veel op elkaar

Op het logo van de partij staat een rode appel met een steel en een groen blad, hierop is een witte “F” te zien. Het lijkt inderdaad wel wat op het logo van Apple, echter is het maar de vraag of het voldoende onderscheidend is van Apple. In een bezwaarschrift aan het Noorse Octrooibureau stelt Apple dat het merk dat het Fremskrittspartiet heeft geregistreerd “lijkt” op het “zeer bekende” handelsmerklogo van Apple en waarschijnlijk verward zal worden met eerdere logo’s van Apple. DeFremskrittspartiet heeft een aanvraag ingediend voor het gebruik van het merk voor computersoftware, digitale media, stationaire en andere papieren producten, huishoudelijke artikelen, textiel zoals vlaggen, kleding en hoofddeksels, knopen en spelletjes en speelgoed.

Het is nog niet duidelijk hoe dit zal uitpakken, maar Apple is van plan om in de toekomst aanvullende documentatie te verstrekken ter ondersteuning van de zaak. Apple vraagt het Noorse Octrooibureau om de merkregistratie van het Fremskrittspartiet in te trekken. Nu is dit iets wat Apple eigenlijk altijd doet, zij gaan vaak de bedrijven langs die hun logo ook maar enigszins namaken. Het is altijd leuk om te zien wat er wel onder namaak wordt verstaan en wat niet. In dit geval is de kans groot dat Apple geen gelijk zal krijgen, door de letter en door het steeltje op de Apple is namelijk een goed onderscheid te zien met het echte Apple logo. Maar je weet nooit wat de rechter hier over zal zeggen, wij zijn in ieder geval erg benieuwd!

Geef een reactie