Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Ook Volkswagen R krijgt een nieuw logo

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gelezen in ons andere artikel krijgt Volkswagen een nieuw logo voor de nieuwere modellen. Maar dit is nog niet alles, ook voor de Volkswagen R hebben ze een nieuw logo laten ontwerpen. Deze sportieve auto’s worden uitgerust met een logo dat beter bij de uitstraling van het bedrijf past. Meer hierover laten we je zien in dit artikel!

Het Volkswagen R logo

De speciale Volkswagen R afdeling is gericht op alle sportieve modellen van het bedrijf. De divisie, die onder leiding staat van Jost Capito heeft bijvoorbeeld de Golf R op haar naam staan. Het zijn de modellen die ideaal zijn voor de mensen die net even wat meer pit willen in hun auto. Maar terug naar het nieuwe logo van dit merk. Het logo wordt dunner dan voorheen, hierdoor krijgt het een plattere uitstraling. Dit zorgt ervoor dat het een logo wordt wat individualiteit uitstraalt, het is iets wat echt de aandacht van de klant weet te trekken. Binnenkort zal het logo worden toegepast op alle ‘R’-modellen die Volkswagen bouwt: de Golf R, Golf R Estate en de T-Roc R. Deze auto’s zijn voorzien van een 2.0 TSI motor met ruim 300 pk in combinatie met vierwielaandrijving, geen verkeerde wagen dus.

Het nieuwe logo wordt in de toekomst voor het eerst toegepast op de nieuwe Volkswagen Atlas Cross Sport R-Line. Je kunt dit zien als de ‘coupé’ die geïnspireerd is op de VW Atlas, een middelgrote SUV die we eigenlijk alleen maar in de VS vinden. Als alles goed staat, verschijnt deze wagen op 11 oktober 2020. Wanneer de andere modellen ook voorzien zullen worden van een nieuw logo is niet duidelijk. Wij denken dat dit nog minimaal een jaar zal gaan duren. Of er meer R-modellen bijkomen, is ook nog steeds een mysterie. Er gaan verhalen de ronde over een mogelijke Arteon R (met 400 pk sterke VR6 turbo) en een Touareg R, alleen is hier gewoon nog te weinig over bekend. In ieder geval hebben ze een nieuw logo, iets waar ze zeker trots op mogen zijn.

Geef een reactie