Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Groningen krijgt een eigen lettertype

Een van de belangrijkste zaken bij een nieuw logo laten ontwerpen is het kiezen van het lettertype. Je kunt kiezen voor een bestaand lettertype, maar je kunt ook een heel nieuw lettertype laten maken. Dit is precies wat Groningen heeft gedaan. In dit artikel zullen wij je hier wat meer over laten zien!

Een eigen lettertype

Het nieuwe lettertype van Groningen krijgt de naam Gronika. Het is op zich al vrij bijzonder dat een stad een eigen lettertype krijgt, dit is niet echt eerder voor gekomen. Het lettertype zelf is geïnspireerd op het werk van de Groningse graficus Wim Crouwel. Deze nieuwe stijl letters zal vanaf deze maand overal in de provincie te zien zijn. Dit nieuwe lettertype maakt deel uit van de nieuwe huisstijl voor de website. Volgens Marketing Groningen is Gronika een lettertype dat echt symbool staat voor de stad. “Gronika staat met de voeten stevig in de Groningse klei: krachtig en ook zachtaardig. Nuchter én eigenzinnig”, aldus Marketing Groningen in de laatste persverklaring. Het lettertype is door Jelmar Geertsma ontworpen, dit is een opkomende graficus van Minerva.

De preview van het lettertype is aan het licht gekomen tijdens een eerbetoon aan de Groningse graficus Wim Crouwel. Tijdens deze avond is er aandachtig gekeken naar het werk van deze bekende graficus. Daarnaast hebben ze aandacht besteed aan de nalatenschap van zijn voorgaande werken. De presentatie van de nieuwe huisstijl van deze stad, waar Gronika een deel van uitmaakt, zal plaatsvinden tijdens Let’s Gro in oktober. Het is mooi om te zien dat ze met dit nieuwe lettertype de oude invloed van Crouwel weten te eren. Wat je van het nieuwe lettertype vindt moet je zelf weten, het is in ieder geval een echt uniek lettertype wat de stad Groningen goed laat zien. We zijn benieuwd of meer steden ook hun eigen lettertype zullen krijgen!

Geef een antwoord