Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat betekent het BTS-logo eigenlijk?

K-pop boy band BTS neemt de muziekwereld over, elk nummer weer. Hoewel ze pas iets meer dan vijf jaar geleden hun debuut maakten, heeft de band in korte tijd een behoorlijke verandering ondergaan. De fanbase van de band, bekend als de BTS Army, weet dat het acroniem van de groep oorspronkelijk stond voor Bangtan Sonyeondan, wat zich in het Engels vertaalt in “bulletproof boys”. Maar dit laat ons natuurlijk koud, wij zijn meer bezig met een logo laten ontwerpen. Vandaar dat het tijd is om te bekijken wat het BTS logo eigenlijk betekent.

Een heel nieuw logo

In 2017 kondigde de groep aan dat ze hun naam veranderden in “Beyond the Scene”. En met die naamsverandering kwam er ook een verandering van het logo. De massale naamsverandering vond plaats vlak na het vierde jubileum van de groep. Terwijl het oorspronkelijke logo van BTS op een kogelvrij vest met hun acroniem was, lijkt het in juli 2017 onthulde logo een aantal deuren te zijn. Bij de eerste herziening lijkt het een beetje vreemd om van het vest naar de deuren te gaan, maar de betekenis achter de overgang is volkomen logisch. Wat betekent het meest recente BTS-logo nu eigenlijk?

Het is een knipoog naar hun relatie met het BTS-army. Het lijkt erop dat wat BTS ook doet ze het voor hun fans doen. Zodra het logo werd onthuld, ging de band naar Twitter om hun opwinding met de fans te delen en het denkproces erachter uit te leggen. “We vinden de nieuwe BI [Brand Identity] erg leuk”, schreef de groep in het Koreaans. “We keken er echt naar uit en wilden het zelfs een dag eerder aan iedereen laten zien. Meer dan wat dan ook, het toont aan dat het ARMY en wij, BTS, zijn verbonden als een geheel en gevuld zijn met betekenis die ons een goed gevoel geeft”. Bovendien vertelde BTS’ managementbureau, Big Hit Entertainment, aan de Koreaanse media dat het door de deur geïnspireerde logo “een symbool is voor jongeren die geen genoegen nemen met hun huidige realiteit en in plaats daarvan de deur openen en vooruitgaan om groei te bereiken”.

Geef een antwoord