Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Apple overweegt om het iconische logo te gebruiken als notificatie

Apple heeft een octrooi aangevraagd voor het gebruik van het logo op de achterkant van haar telefoons als waarschuwingslampje. De octrooiaanvraag, die werd openbaargemaakt door Apple Insider , laat zien hoe de “adjustable decoration” kan reageren op gebeurtenissen zoals “inkomende communicatie” of “een kalenderherinnering” door het uiterlijk te veranderen of te knipperen om jouw aandacht te trekken. Dit is natuurlijk niet een grote verandering, Apple heeft het namelijk niet zo op een nieuw logo te laten ontwerpen. Zij houden liever vast aan het logo waarvan ze weten dat het werkt.

Een iets ouder idee, maar toch bijzonder

Het is dus niet een heel nieuw idee. Vorig jaar zagen we een soortgelijke functie op de Razr Phone 2, daarnaast gebruikt de Motorola One Zoom het Motorola One-logo op de achterkant ook als waarschuwingslampje. Het is niet een super handige functie, maar het kan prettig zijn als je wilt weten of je niets belangrijks mist als jouw telefoon op tafel ligt. Deze functie is natuurlijk zinvol voor Apple’s producten. Het bedrijf kent al een lange geschiedenis van het verlichten van zijn logo op zijn oudere MacBooks, echter zijn ze hier vanaf gestapt sinds 2015. Het zou geen moeilijke opgave moeten zijn om het verlichte logo terug te brengen op de apparaten. Het idee van Apple om het logo te gebruiken als notificatielampje is niet alleen gericht op telefoons. Het octrooi bevat namelijk ook afbeeldingen van een reeks “illustrative electronic devices”, waaronder een laptop, een tablet en wat een iMac lijkt te zijn.

Zoals altijd het geval is met Apple patenten, is het het beste om dit met een korreltje zout te lezen. Het feit dat Apple een functie heeft overwogen, betekent niet gelijk dat deze in de nabije toekomst in een van zijn producten zal worden opgenomen. Dat betekent niet dat we niet willen dat dit niet gebeurt, al was het maar om het verlichte logo van het bedrijf weer terug te zien op de apparaten. Dit was immers wel wat de oude iMac’s zo bijzonder maakte.

Geef een antwoord