Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Patisserie logo laten ontwerpen voor je bedrijf

Ben je de trotse eigenaar van een patisserie, of ben je hier werkzaam? Een passend logo voor je organisatie mag niet in de huisstijl ontbreken. Als patisserie voorzie je consumenten dagelijks van de lekkerste gebakjes en koekjes. Laat dit terugkomen in het logo van je organisatie, door gebruik te maken van zoete, warme kleuren. Denk aan kleuren als rood, oranje en bijvoorbeeld donkergeel. Het geeft mensen direct een prettig gevoel, waardoor ze je patisserie sneller zullen bezoeken. Een patisserie logo laten ontwerpen is echter meer dan het selecteren van geschikte kleuren. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Kenmerken van een goed ontworpen logo

Een patisserie logo ontwerpen begint vaak met het uitwerken van schetsen. Probeer in deze schetsen te vangen wat je wensen voor het uiteindelijke logo zijn. Wil je bijvoorbeeld het symbool van een krakeling gebruiken, of laat je deze achterwege? Kies je voor het symbool van een klein gebakje? Welk lettertype past het beste bij het logo van je patisserie? Enzovoorts. Bovenal moet het logo goed leesbaar en uniek zijn! Vaak zijn logo’s al snel te generiek. Het gebruik van het symbool van een krakeling of gebakje draagt hieraan bij. Wij raden daarom aan om naar andere mogelijkheden te kijken, die je logo uniek kunnen maken.

Een uniek logo voor je patisserie ontwerpen

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het gebruik van contrasterende kleuren. Rood en oranje of rood en geel geven het logo een opvallend uiterlijk. Zo onderscheid je jezelf van concurrenten, die wél een krakeling gebruiken in hun logo. Ook kun je spelen met de naam van je patisserie. Maak bijvoorbeeld gebruik van een schuine of dikgedrukte tekst.

Meer weten? Wij helpen je graag bij het ontwerpen van een patisserie logo! Dit doen wij met professionele vectorprogramma’s.

Geef een antwoord