Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Rijschool logo ontwerpen: waar begin ik?

Wanneer je een rijschool opstart wil je hier een passende huisstijl voor creëren. Het ontwerp van het logo speelt hierbij een belangrijke rol. Kleuren die in het logo van de rijschool gebruikt worden, zal je immers ook in andere onderdelen van je huisstijl terug willen laten komen. In dit artikel vertellen we je meer over het ontwerpen van een rijschool logo. Waar begin je? Op welke belangrijke factoren dien je te letten? Enzovoorts.

Tip: wil je hulp bij een rijschool logo ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze mogelijkheden en kunnen voorbeelden van eerder ontworpen logo’s laten zien.

Begin met een aantal schetsen van je rijschool logo

Wellicht heb je al een aantal ideeën voor je nieuwe rijschool logo. Werk deze ideeën uit in een aantal schetsen. Deze schetsen vormen een goede basis! Al zullen ze in veel gevallen sterk afwijken van het uiteindelijke logo. Denk bij het schetsen van de logo’s na over een geschikt lettertype, kleuren die je wilt gebruiken, enzovoorts.

Vermijd het symbool van een auto

Bij het ontwerpen van een rijschool logo zal het al snel interessant lijken om het symbool van een auto te gebruiken. Wij raden dit af! Een dergelijk symbool maakt je logo generiek. In die zin, dat het logo van concurrenten ook een auto zal bevatten. Het maakt dat het effect van je logo op de merkbeleving onder (potentiële) klanten veel kleiner is.

Kies voor contrasterende kleuren

Een logo maak je uniek door bijvoorbeeld gebruik te maken van contrasterende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van rood en zwart, oranje en zwart, geel en blauw, enzovoorts. Op deze manier geef je het logo van je rijschool een geheel eigen karakter. Zorg er wel voor, dat het logo aansluit op een eventueel bestaande huisstijl.

Geef een antwoord