Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Wat valt er op in het Unilever logo?

Heb je het logo van Unilever al eens van dichtbij bekeken? Inzoomen op dit logo toont je tal van verschillende details, die staan voor de kernwaarden van de organisatie. Zo herken je aan de linkerzijde van het logo een hand! Dit symbool staat voor de toewijding om de gezondheid en hygiëne van mensen te verbeteren. Direct rechts van deze hand vind je een haarlok, welke staat voor producten om er goed uit te zien en zelfverzekerd over te komen. Zo zijn er nog veel meer symbolen te herkennen! Het maakt het Unilever logo tot een uniek geheel. Logo laten ontwerpen? Logolove!

Keuze voor een blauw kleur in het logo

Niet alleen het grote aantal symbolen in het Unilever logo valt op. Ook is gekozen voor een blauwe kleur. Dit is niet voor niks! Blauw wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en degelijkheid. Twee eigenschappen die goed passen bij een bedrijf als Unilever. Wanneer je een winkel bezoekt wil je immers verzekerd zijn van een hoge kwaliteit producten. Daarbij straalt blauw rust uit.

Tip: kijk nog eens naar de symbolen! Aan de rechterkant vind je een aantal bubbeltjes. Dit staat niet voor bruisend water of champagne, maar voor de toewijding om innovatief te blijven werken.

Uniek lettertype om de aandacht te trekken

Naast het symbool, welke uit de verschillende kleine symbolen bestaat, maakt men gebruik van tekst. In dit geval enkel de naam van het bedrijf. Opvallend aan deze tekst is de keuze voor een creatief lettertype. Dit kan gevaarlijk zijn! Is het logo immers nog goed leesbaar als deze sterk verkleind wordt weergegeven op een website? Het geeft het Unilever logo een uniek detail, die maakt dat deze nog meer op zal vallen. Kijk eens op de website van het bedrijf, om meer te lezen over de verschillende symbolen.

Geef een antwoord