Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Laserkliniek logo laten ontwerpen: belangrijke punten op een rij!

Wanneer mensen voor een lichamelijke behandeling kiezen, zoals een laserbehandeling, speelt betrouwbaarheid een belangrijke factor. Bij het bezoek aan een laserkliniek wil men verzekerd zijn van een professionele aanpak. Het logo van je laserkliniek kan hier een eerste stap in zijn. Wist je dat een consument gemiddeld zeven contactmomenten nodig heeft, alvorens deze een bedrijf inschakelt? Door een duidelijk herkenbaar laserkliniek logo te laten ontwerpen, zal dit aantal contactmomenten eerder bereikt worden. Het logo valt immers direct op ten opzichte van de logo’s van concurrenten!

Tips bij een laserkliniek logo laten ontwerpen

In de basis heb je de keuze uit drie verschillende soorten logo’s, namelijk: logo’s met enkel een symbool, logo’s met losse tekst en logo’s met een combinatie van allebei. Het gebruik van symbolen in een laserkliniek logo kan deze al snel te generiek maken. Er zullen immers meer laserklinieken zijn met het symbool van een laser in hun logo. Daarbij hoeft een logo niet altijd te vertellen welke diensten je aanbiedt. Kijk bijvoorbeeld naar het logo van Nike of Starbucks.

Kies voor een passend lettertype

Ook de keuze voor een bepaald lettertype vergt aandacht. Het lettertype moet goed leesbaar zijn, als het logo verkleind wordt. Te veel details in het lettertype maakt een logo niet alleen onleesbaar. Ook wordt het logo hier onnodig druk van!

Verschillende kleuren gebruiken

Om het laserkliniek logo beter op te laten vallen, kun je voor contrasterende kleuren kiezen. Pas op met te felle kleuren! Vaak zijn het de donkere kleuren, zoals blauw- en grijstinten, die betrouwbaarheid uitstralen.

Neem het juiste bestandsformaat

Je wilt voorkomen dat het laserkliniek logo een witte achtergrond heeft. Dit maakt het logo minder breed inzetbaar. Kies daarom altijd voor een logo zonder achtergrond! Laat het logo daarbij ontwerpen in een vectorprogramma. Dit verzekert je van een hoge kwaliteit.

Meer weten over een laserkliniek logo laten ontwerpen? We adviseren je graag!

Geef een antwoord