Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Waar begin ik bij een huidkliniek logo laten ontwerpen?

Een huidkliniek logo laten ontwerpen bestaat normaliter uit verschillende fases. Zo wordt er eerst een inventarisatie van je wensen gemaakt. Welke elementen wil je zeker terug laten komen in het logo? Op basis van deze wensen wordt een eerste ontwerp gecreëerd. In veel gevallen zal dit niet het uiteindelijke huidkliniek logo zijn. Mogelijk heb je feedback op dit eerste ontwerp, of wil je bepaalde elementen toch weglaten. Om een goed beeld van je wensen te kunnen geven, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we deze factoren voor je op een rijtje!

Voorbeelden van aandachtspunten:

  • Aantal details in het logo
  • Gebruikte symbolen
  • Lettertype in het huidkliniek logo
  • In het logo verwerkte kleuren
  • Bestandstype van het logo

Gebruik van symbolen in je logo

Vaak wordt gedacht dat het gebruik van een symbool in logo’s een must is. Deze gedachte is echter onjuist. Er zijn diverse logo’s van bekende bedrijven te vinden, waar ook geen symbool gebruikt wordt. Met symbolen kan een logo al snel te generiek worden.

Combinaties van kleuren gebruiken

Een huidkliniek logo laten ontwerpen betekent niet alleen dat je moet kiezen tussen het gebruik of weglaten van symbolen. Ook dien je een keuze te maken uit een breed aanbod aan kleuren. Door voor een contrasterende kleurencombinatie te kiezen zal het logo sneller blijven hangen.

Kies tussen verschillende lettertypes

Mocht je het symbool weglaten, dan is een tekst onmisbaar. Ook de combinatie van een symbool met tekst wordt vaak gekozen. Kies voor een lettertype die duidelijk leesbaar is. Lettertypes met verschillende kleine details zijn hierdoor minder geschikt voor logo’s.

Wil je direct een uniek huidkliniek logo laten ontwerpen? Neem vrijblijvend contact met ons op! We helpen je graag verder.

Geef een antwoord